More

  Arizona Sunshine marketingactie valt niet goed bij Steam community

  Op 6 december kwam VR-shooter Arizona Sunshine uit op Steam. Speler-reviews waren in eerste instantie positief, totdat de community erachter kwam dat de single player Horde mode en de Apocalyptic mode tot maart 2017 alleen beschikbaar waren voor mensen met een Intel i7 processor.

  Deze extra content maakt deel uit van een promotiedeal tussen Vertigo en Intel. Laatstgenoemde stak geld in Arizona Sunshine en bood personeelsondersteuning bij de ontwikkeling van de game. Ook zou Intel helpen bij de promotie.

  Bonus feature

  In een gesprek met Polygon zegt Vertigo CEO Richard Stitselaar: “Toen we de deal sloten met Intel vroegen we ons af wat we met de i7 konden doen. Daar kwamen twee dingen uit, de Apocalyptic mode and the single-player Horde mode. Deze twee elementen zijn altijd bedoeld als bonus feature. Het was nooit onderdeel van hetgeen we hebben gepresenteerd, het is niet eens te vinden in het marketingmateriaal dat we hebben gebruikt.”

  De community zag het echter niet als een bonus voor bepaalde spelers, maar als het achterhouden van content, wat resulteerde in een reeks negatieve reviews. Na de boze reacties heeft developer Vertigo Games via Steam gereageerd en de content alsnog beschikbaar gemaakt voor alle spelers. De overall Steam reviews zijn op dit moment ‘very positive’.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img