More

  Opinie • Wat is een goed persbericht? Tips van Game Drive

  Met een goed persbericht alleen kom je er niet, schreef Alessandra van Otterlo onlangs. Maar wat is eigenlijk een goed persbericht? Control ging te rade bij een aantal experts. Hieronder de tips van Bram van Lith en Stephanie van Lith-Van Geel van Game Drive.

   

  We hebben al verschillende nuttige tips gelezen in de eerder verschenen PR artikelen, maar we hebben nog enkele aanvullende tips.

  Tests je mails

  Er zijn niet voor niets email marketeers in de wereld. De ‘open rate’ van je email kun je flink verhogen met een goed onderwerp. Wat voor jou de beste uitnodiging lijkt hoeft dit niet ook voor een ander te zijn. Werk je met een email-service, dan kun je dit vrij makkelijk testen en verbeteren, echter je kunt ook een patroon zoeken. Stuur mailtjes met verschillende onderwerpen, allen met een duidelijk boodschap maar net een verschillende ‘hook’. Van welke ‘mail type’ krijg je de meeste responses? Inhoudelijk kun je hetzelfde doen en hetzelfde geldt voor het nieuws wat je brengt. Test tot jij de beste formule voor jouw game vind.

  Herhaal

  Als je een boodschap wilt verkopen zorg dan voor een duidelijk bericht, versterk dit bericht en sluit af met een passende call-to-action. Het verhaal moet de inhoud versterken en de kern herhalen. Een simpel voorbeeld:
  Nieuws: ‘vandaag lanceert xx game’
  Onderbouw: ‘xx game is na 2 jaar ontwikkeling nu verkrijgbaar op Steam’
  Call-to-action: ‘Download xx vandaag op Steam’.

  Bouw aan je persrelatie

  Dit kan op een simpele manier. Speel in op voorgaande publicaties van je eigen game, een soortgelijke game of een review/stream die je goed vond. Blijf hier niet te lang bij hangen, maar laat wel zien dat je aandacht en tijd aan de journalist besteedt en dus niet alleen maar tijd en aandacht eist.

  Wees niet bang

  Durf te mailen anders gebeurt er niets. Dit geldt voor publicaties maar ook voor correcties. Staat er iets incorrect in een artikel? Durf de betreffende journalist te benaderen en geef de correctie op een nette manier door. Doe dit wel discreet, het liefst via een mail of DM. Ook een journalist wil het nieuws zo correct mogelijk overbrengen en meestal staan ze echt wel open voor input.

   

  Nog meer advies

  Klik hier voor de tips van Eline Muijres van Dutch Game Garden en hier voor het advies van Gillian de Nooijer.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img