More

  Uit Nu! Space-simulatie Stable Orbit

  Al sinds zijn tienerjaren maakt Jim Offerman games. Hij leerde zichzelf programmeren met boeken en uit de bibliotheek; eerst in QBasic / QuickBasic, daarna C/C++. Offerman kwam terecht bij Nixxes waar hij als lead programmer werkte aan projecten als Deus Ex: Human Revolution en Tomb Raider.

  Hij had het er prima naar z’n zin, maar er ontbrak een ding: Offerman wilde een eigen game maken. Ruim een jaar geleden waagde hij de sprong en begon een eigen studio, genaamd Codalyn.

  Leider van een ruimtemissie

  De eerste eigen game van Offerman is space simulator Stable Orbit. De game speelt zich af in 2034. De ISS is niet meer en en zijn ook geen andere ruimtevaartprogramma’s voor in de plaats gekomen. Tot dat de “All Nations Space Coalition” het plan opvat om een permanente basis in de ruimte te bouwen. En je ziet het al aankomen, de speler leidt deze missie.

  Vanaf vandaag is Stable Orbit voor €13.49 te downloaden via Steam Early Access. In deze vroege versie van de game kan de speler kennis maken met de core mechanics.

  Meer weten over de game? Lees dan de ‘Creating Realistic Fun in Stable Orbit‘ Micro Mortem.
  Meer leren over de man achter de game? Klik dan hier voor een Q&A-blog van publisher Green Man Gaming.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img