More

  Wat valt er te beleven op het Cinekid Medialab

  Aankomende zaterdag opent het Cinekid Medialab voor het publiek. Het lab is met 1.200 m2 aan games, VR, installaties, workshops, knutselen een grote interactieve speeltuin waar van alles valt te beleven.

  Kinderen, en volwassenen, kunnen er leren hoe je 3D kan printen met gerecyclede plastic doppen, hoe hard je scheten zijn, hoe je een hologram maakt en nog veel meer. Je kan een hert met writersblock weer op weg helpen, die dan prompt als dank een persoonlijk gedicht voor je maakt, of met behulp van de HTC Vive de binnenkant van de grootste boom ter wereld beleven. Naast de diverse buitenlandse producties zijn er ook games en installaties van Nederlandse bodem.

  Diorama no.4: The Fernweh Opera

  The Fernweh Opera is het vierde diorama van Daniël Ernst. De installatie is speciaal ontwikkeld voor het Vlaams-Nederlands gastlandschap voor de Frankfurter Buchmesse 2016.

  Je krijgt een plaats toegewezen in de theaterzaal om het optreden van de reusachtige operazangeres bij te wonen. Net als in een opera in het echte leven kunnen meerdere mensen de theaterzaal gelijktijdig bezoeken en elkaar stilletjes bekijken. Waar deze bezoekers zich in het daadwerkelijk bevinden maakt niet uit. Zolang ze maar een VR-bril en internet hebben.

  diefernwehoper-promo

  HoloLEMS

  Groningse webbouwers Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe kijken al een tijdje naar toepassingen voor VR, zoals een virtuele toer door nieuwbouwhuizen. Samen met Cinekid en het Canadese Globacore ontwikkelden ze HoloLEMS voor de Microsoft Hololens. Via de Hololens zie je een stel niet zo snuggere lemmingen van de blokken die voor je liggen af donderen. Door middel van je stem bouw je een brug en help je ze naar de overkant. Door te kijken en commando’s te roepen help je ze door het bos naar hun veilige einddoel. Inspiratie was Lemmings, de game uit de jaren ’90. Globacore maakte eerder onder andere PaperDude VR – een hommage aan arcade-game Paperboy–  en PowerCube – een futuristische VR versie van Tetris.

  Cinekid Beste Nieuwe Media Productie 2016

  Op het Medialab zijn ook de 12 genomineerden voor de Cinekid Beste Nieuwe Media Productie 2016 te spelen. Een van de kanshebbers op de hoofdprijs van €7.500 is Lines van Gamious.

  Impressie Cinekid Medialab 2015:

  Beeld bovenaan de pagina: Medialab Cinekid Festival 2015. Foto: Corinne de Korver

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img