More

  Uit Nu! Powargrid van Wee Free Studio

  In april 2014 interviewde Control Wee Free Studio over Powargrid. Op dat moment werkten Michiel Konstapel en Willem de Neve al drie jaar aan de game. Ruim twee jaar later is Powargrid klaar. Het maken van de game duurde zo lang, omdat Konstapel en De Neve overdag een andere baan hebben. Games maken doen ze in hun vrije tijd.

  Powargrid is een turn-based strategy game die zich afspeelt in een wereld waar verplaatsbare wapens verboden zijn. Helaas zijn er altijd bloeddorstige types als Commander Grak die een andere manier vinden om oorlog te voeren, in dit geval door hun verdedigingswerken in te zetten als aanvalswapen.

  Programmeer je eigen AI

  Elke speler beheert een aantal energiecentrales. Het doel van het spel is de centrales van de tegenstander te vernietigen. Hierbij komt het aan op een goede balans in aanvallen, verdedigen en landje veroveren. De Neve wilde van Powargrid aanvankelijk een bordspel maken, maar hij en Konstapel kwamen er al snel achter dat het in digitale vorm beter werkt.

  Powargrid heeft een single player campaign, skirmish mode, en online en hotseat multiplayer. Er is ook een scripting framework geïntegreerd zodat spelers hun eigen AI kunnen programmeren.

  De game is te downloaden op Steam voor €7,99 (tot 12 oktober, daarna kost de game €9,99. Of via direct download. Powargrid is te spelen op Windows, MacOS en Linux.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img