More

  Weekafsluiting: Woven Kickstarter, Gamemaker Humble Bundle, Verdun EP, en meer

  In de weekafsluiting zaken korte nieuwtjes, leuke weetjes of dingen die gewoon grappig zijn. Heb jij nieuws voor de weekafsluiting of een andere rubriek, laat het ons weten.

  Woven start Kickstarter campagne

  Woven is een puzzle adventure game van Alterego Games en Digital Forest. Het verhaal speelt zich af in een gebreide wereld. Je speelt met Glitch de firefly en Stuffy, een patchwork olifantje, waar je andere lichaamsdelen aan kan naaien. Olifantjes kunnen bijvoorbeeld niet heel hard lopen, maar als je ‘m konijnepootjes geeft…

  Om de game af te maken zijn de developers een Kickstarter campagne begonnen. Op het moment van schrijven hebben ze bijna €6.000 binnengehaald van het streefbedrag van €85.000.
  De gratis demo van Woven is hier te downloaden.

   

  GameMaker Humble Bundle

  Als je de aanschaf van GameMaker vanwege de kosten voor je uit heb geschoven hebben we goed nieuws voor je. Er is nu een GameMaker Humble Bundle met daarin voor $1885 aan waar en je mag zelf bepalen wat je er voor neertelt. We hebben ons laten vertellen dat deze versie alleen op Windows werkt.

  Wist je trouwens dat GameMaker in 1999 door Nederlander Marc Overmars is ontwikkeld? Nee? Lees dan snel dit interview dat Control in 2010 met hem deed.

  gamemaker-humble-bundle
  (Dit is slechts een deel van de bundle)

   

  Muziek van Verdun trailers als EP te downloaden

  Wilde jij altijd al de muziek van de Verdun trailers als EP hebben? Dan ben je niet de enige. Daarom biedt componist Bart Delissen zijn muziek voor de drie Verdun trailers aan via Bandcamp. Wat het je waard is mag je zelf bepalen. Hieronder een van de drie trailers.

   

  Voorproefje Unexplored soundtrack

  Nog meer gamemuziek: Matthijs Dierckx, de voormalig uitgever van Control, schrijft de muziek voor Unexplored van Ludomotion. Op YouTube geeft hij vast een voorproefje van drie tracks.

  https://youtu.be/Ozmc11AvCWE?list=PLPSvMfToqKhV9r7bk0MRxfJttsFXPp3SF

   

  Nederlanders in Japan

  Op 15 september begint de Tokyo Game Show. Rangemu organiseert samen met de Nederlandse ambassade in Tokyo een Holland Paviljoen. Wat bezoekers van de Nederlanders kunnen verwachten zie je in deze trailer.

   

  Kinderen leren veel beter door games

  De mensen van Ziggo vroegen zich af of games nu wel of niet goed zijn voor kinderen. Voor het antwoord gingen ze langs bij Gert-Jan Brok van Fantazm. Brok is van mening dat kinderen veel beter kunnen leren door te gamen. Het waarom legt hij uit in onderstaande video.

   

  Vergeet niet je kaarten voor Control Conference te kopen!

  The Chinese Room, Playdead, Double Fine, DICE, Rebellion. William Chyr en niet te vergeten Nederlandse sprekers als bijvoorbeeld Leonie Manshanden en Koen Deetman. De sprekerslijst is bijna compleet. Volgende week nog een paar laatste aankondigingen. Heb je nog geen kaart? Koop ‘m dan nu voor €125 (ex BTW) in de online shop

  Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Control Conference, hou dan de website, onze Facebookpagina of Twitter in de gaten of meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

  ManifoldGarden_Screenshot_01

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img