More

  Uit Nu! Luftrausers voor Commodore 64

  Is Control nu hele oude berichten aan het hergebruiken in de Uit Nu!? Nee, dit is echt een nieuwe release.

  Nederlander Paul Koller maakt in zijn vrije tijd Commodore 64 games. Eerder maakt hij Super Bread Box, de C64 versie van een andere Vlambeer game, Super Crate Box al. En nu is ook Luftrausers op de C64 te spelen.

  Voor Koller is het porten van nieuwe games naar een oud platform voornamelijk een technische uitdaging. In een interview met MyCommodore64 uit 2013 zegt hij: “Ik ben opgegroeid met de C64 en ik ken de beperkingen, maar er worden tegenwoordig in de indie-scene veel nieuwe games ontwikkeld die het heel goed doen op een C64. Het zou jammer zijn als die geen port krijgen.” Het hele interview met Koller kan je hier lezen.

  Correctie: De C64 versie van Luftrausers was speelbaar op Gamescom, maar op de volledige release – als download, maar ook op fysiek cartridge –  moeten we nog even wachten.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img