More

  Weekafsluiting: DISC ROOM design, DGG is nu hostel, Awesomenauts naar Xbox One, en meer

  In de weekafsluiting zaken korte nieuwtjes, leuke weetjes of dingen die gewoon grappig zijn. Heb jij nieuws voor de weekafsluiting of een andere rubriek, laat het ons weten.

  Micro Mortem over het design van DISC ROOM

  “nnn-b—”, “f-bnn–“, “fffn—”, “bbbbbbbbb”, “nnnnnnnnb”, cccccccb”… Nee, dat is geen toetsenbord dat op hol slaat. Het zijn de eerste 6 levels van DISC ROOM, de game van Kitty Calis en Jan Willem Nijman die uitkwam als Humble Exclusive. In zijn ‘Fixing the DISC ROOM design‘ micro mortem op Control 500 legt Nijman uit hoe zij het in eerste instantie saaie design van de game ‘fixten’.

  discroom_screen3big

   

  Awesomenauts Assemble! komt naar Xbox One

  Het heeft allemaal wat langer geduurd dan de bedoeling was, maar op 7 september komt Awesomenauts Assemble! uit op Xbox One. Om dit te vieren is de Starstorm Expansion pack tot 12 september gratis voor alle Xbox One bezitters. Daarnaast is er een loterij met een totale prijzenpot van $10.000, waar spelers het volledige DLC pakket kunnen winnen.

  Op 7 september komt ook een grote update uit voor de PS4-versie van Awesomenauts Assemble!.

  Awesomenauts Assemble Xbox One

   

  DGG kantoor wordt hostel

  Het oude DGG kantoor aan de Neude is omgetoverd in een hostel. Waar vroeger de developers nachten doorhaalden en soms tukten op hun bank of onder hun bureau, kunnen backpackers nu voor een paar tientjes in een echt bed slapen. Een kijkje binnen nemen kan op de StayOkay website.

  Stayokay-006-1125x750
  Zou dit het oude kantoor van Control zijn?

   

  Horizon Zero Dawn wint Gamescom Award

  Gamescom reikt ieder jaar prijzen uit voor de beste games in het consumentendeel. Een nieuwe categorie dit jaar is ‘Best Preview/Vision’. Horizon Zero Dawn van Guerrilla Games ging met de prijs aan de haal en liet daarmee Dishonored 2 en Watch Dogs 2 achter zich.

  Gamescom 2016 Guerrilla

   

  FLEGA kijkt terug op geslaagde Gamescom

  Het was dit jaar de tweede keer dat de Vlaamse brancheorganisatie FLEGA een stand in het businessdeel van de beurs organiseerde. In een blogpost kijken zij met tevredenheid terug op een geslaagde Gamescom. Continue aanloop op de stand, coverage in verschillende media en maar liefst 400 mensen die tijdens hun borrel een Belgisch biertje kwamen happen.

  FLEGA booth Gamescom 2016

   

  Adopteer een game

  Poolse developer QubicGames heeft AdoptMyGame opgericht. Dit is een platform waar developers, publisher, spelers, en investeerders elkaar kunnen vinden.  Registreren is gratis, maar in de kleine lettertjes staat wel iets over een prijslijst, maar waar je voor zou moeten betalen is ons niet duidelijk. Naast het platform zijn er de AdoptMyGame awards waar je $10.000 kan winnen. Als je voor 31 augustus een account aanmaakt ding je automatisch mee.

  AdoptMyGame

   

  Koop nú Control Conference kaarten en bespaar flink

  The Chinese Room, Playdead, Double Fine… Het begint een mooie sprekerslijst te worden (vinden we zelf) en we hebben nog een paar aankondigingen te gaan. Heb je nog geen kaart? Koop ‘m dan vóór 29 augustus en pak de Early Bird korting mee. Early Bird kaarten zijn voor €109 (ex BTW) te koop in de online shop

  Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Control Conference, hou dan de website, onze Facebookpagina of Twitter in de gaten of meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

  Inside gif5

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img