More

  Sprekers van The Chinese Room, Playdead en Abbey Games op Control Conference

  Na een weekje rust zijn we terug met een nieuwe aankondiging voor Control Conference sprekers.

  Catherine Woolley

  Catherine Woolley is al meer dan zeven jaar designer en is momenteel Senior Designer bij The Chinese Room. Daarvoor was Woolley werkzaam bij Creative Assembly, waar ze werkte aan de BAFTA Award-winning Alien: Isolation,  en bij Electronic Arts Bright Light, waar ze betrokken was bij de Harry Potter en Flips titels.

  Ook in haar vrije tijd laat het games maken Woolley niet los. Ze is een fervent deelnemer aan game jams. In haar ‘Game Jams – Condensed Creativity‘ sessie op Control Conference laat Woolley zien hoe deelname aan game jams een verfrissende verandering is ten opzichte van haar dagelijkse werk. Ze praat ook over haar eigen game jam games en die van verschillende andere developers.

  catherine woolley

   

  Mikkel Svendsen

  Nadat Mikkel Svendsen voortijdig stopte met zijn Game Development opleiding kwam hij terecht bij Playdead, waar hij verantwoordelijk was voor cruciale visuele en technische onderdelen van de hit game INSIDE, zoals visual effects, rendering en het water. Op Control Conference praat Svendsen over het polishen van VFX-effects, zodat ze de speler niet opvallen en de aandacht niet afleiden van de game.

  Mikkel Svendsen

   

  Manuel Kerssemakers

  Manuel Kerssemakers is mede-oprichter, marketeer en programmeur bij Abbey Games. De release van Abbey’s Renowned Explorer was niet erg succesvol. Op Control Conference deelt Kerssemakers hoe ze die mislukte launch om hebben weten te zetten in een omzet van meer dan $1 miljoen!

  Manuel Kerssemakers

   

   

  Early Bird, Indigo Showcase en Dutch Game Awards

  Een Early Bird kaart voor Control Conference koop je voor €109 (ex BTW) in de online shop. Dit tarief is alleen geldig als je je kaarten vóór 29 augustus bestelt. Na die datum is de prijs €125 (ex BTW) per kaart.

  Control Conference maakt deel uit van het Nederlands Film Festival. Op 27 september, de dag voor Control Conference kan je terecht bij de door Dutch Game Garden georganiseerde Indigo Showcase en het Dutch Game Awards diner. Toegang voor Indigo is gratis. Kaarten voor het diner kosten €135.

  INDIGO logo 2016

  Overzicht sprekers

  Voor het gemak hieronder de eerder aangekondigde sprekers op een rijtje.

  • Raymond Crook Lead Animator bij Double Fine geeft in zijn sessie inzicht in het animation proces van point and click adventure game Broken Age.
  • Brie Code heeft onlangs indie studio Tru Luv Media opgericht. Daarvoor was ze tien jaar werkzaam in AAA, onder andere bij Ubisoft Montreal en Relic Entertainment.
  • Developer, onderzoeker en auteur Joris Dormans gaat in zijn sessie tijdens Control Conference verder in op Cyclic Dungean Generation.
  • Martin Sahlin is Creative Director van Coldwood, de studio achter Unravel. Tijdens Control Conference vertelt Sahlin over het ontstaan van hoofdkarakter Yarny.
  • Stephanie van Lith-van Geel van Game Drive gaat in op de marketing strategy van WW1 shooter Verdun.
  • Industrieveteraan Leonie Manshanden laat in haar sessie zien hoe de keuzes die developers maken op het gebied van budgetten en financiering invloed hebben op de uiteindelijke opbrengst, en dus het voortbestaan van hun bedrijf.

  Wil je zeker weten dat je geen enkel nieuws rondom Control Conference mist, hou dan de website, onze Facebookpagina of Twitter in de gaten of meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img