More

  Belgen op Gamescom, Vlambeer en het Vlambeerboek, en meer

  In de weekafsluiting zaken korte nieuwtjes, leuke weetjes of dingen die gewoon grappig zijn. Heb jij nieuws voor de weekafsluiting of een andere rubriek, laat het ons weten.

  Belgen op Gamescom

  Tijdens Gamescom verzamelen vijftien Belgische bedrijven verzamelen op de Belgische stand. De stand is een intitiatief van sectororganisaties FLEGA (Vlaanderen) en WALGA (Wallonië). De bedrijven die je er kan vinden zijn: Uit Vlaanderen: LuGus Studios, PreviewLabs, DAE Studios, Glowfish, Pajama Llama Games, Triangle Factory, Bazookas. Vanuit Brussel: Mode4, Guillaume Bouckaert, DascuMaru, Apocalypse Hunters. En uit de rest van Wallonië: Pipette Inc., HEAJ (Albert Jacquard school), Fishing Cactus, Curious Craft

  Meer informatie over de bedrijven is te lezen op de Belgian Games website.

  Belgen op Gamescom

   

  Waar is Vlambeer mee bezig?

  Nuclear Throne is uit en er is geen nieuwe game aangekondigd. Vast lekker rustig voor Jan Willem Nijman en Rami Ismail. Niet helemaal blijkt uit de laatste Vlambeer update. Zowel Nijman als Ismail lanceerden een side project. Disc Room was alleen maar beschikbaar voor Humble Bundle abonnees, maar Breach & Clean van Ismail is nog wel te downloaden.

  Verder zijn ze  bezig met updates, patches en fixes voor verschillende oudere Vlambeer games. Oh ja, en ze maken een boek. Daarover hieronder meer.

  Breach & Clean
  (screenshot van Breach & Clean)

   

  Cook & Becker heeft de smaak te pakken

  In mei was het al in de Weekafsluiting te lezen, Cook & Becker heeft na het Killzone Visual Design boek de smaak te pakken en werkt aan nóg twee artboeken. In november verschijnt het tweede Cook & Becker koffietafelboek: 120 Years of Vlambeer & Friends. Bringing back arcade games since 1896. Schrijver Arjan Terpstra duikt in de historie, het design, het proces en de projecten van Vlambeer. Waar de titel vandaan komt? Ismail: “Vroeger koos de Vlambeer website willekeurig een jaartal voor “Bringing back arcade since 1xxx”. Daarom dus.”

  Het Vlambeer boek is in normale en in limited edition te pre-orderen op de Cook & Becker website.

  Vlambeer boek

   

  Incubate Arcade Open Call

  Incubate een jaarlijks evenement voor cutting-edge cultuur. Het festival geeft een inzicht in diverse facetten van indie cultuur, waaronder muziek, visuele kunst, film, modern theater en games. Incubate Arcade is onderdeel van het festival waar artistieke, indie en experimentele games te spelen zijn. Dit jaar is de organisatie hierover op zoek naar games die gebruik maken van alternatieve controllers. Wil je begin september kans maken op een plek op de showcase? Schrijf je dan in voor de open call.

  Incubate Arcade

   

  Control Conference

  Voor je gemak nemen we in iedere Weekafsluiting een overzicht mee van aangekondigde sprekers. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Control Conference, hou dan de website, onze Facebookpagina of Twitter in de gaten of meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

  Vergeet 28 september in ieder geval niet vast in je agenda te zetten. Early Bird kaarten voor Control Conference zijn voor €109 (ex BTW) te koop in de online shop.

  Tot nu toe aangekondigde sprekers:

  • Raymond Crook Lead Animator bij Double Fine geeft in zijn sessie inzicht in het animation proces van point and click adventure game Broken Age.
  • Brie Code heeft onlangs indie studio Tru Luv Media opgericht. Daarvoor was ze tien jaar werkzaam in AAA, onder andere bij Ubisoft Montreal en Relic Entertainment.
  • Developer, onderzoeker en auteur Joris Dormans gaat in zijn sessie tijdens Control Conference verder in op Cyclic Dungean Generation.
  • Martin Sahlin is Creative Director van Coldwood, de studio achter Unravel. Tijdens Control Conference vertelt Sahlin over het ontstaan van hoofdkarakter Yarny.
  • Stephanie van Lith-van Geel van Game Drive gaat in op de marketing strategy van WW1 shooter Verdun.
  • Industrieveteraan Leonie Manshanden laat in haar sessie zien hoe de keuzes die developers maken op het gebied van budgetten en financiering invloed hebben op de uiteindelijke opbrengst, en dus het voortbestaan van hun bedrijf.

  logoplaat

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img