More

  Nieuwe sprekers Control Conference: Raymond Crook van Double Fine en Leonie Manshanden van IndieDevKit

  Control Conference op 28 september komt langzaam maar zeker dichterbij. Ook deze week weer een aankondiging van twee sprekers: Raymond Crook, Lead Animator van Double Fine en Leonie Manshanden, consultant en mede-oprichter van IndieDevKit.

  Raymond Crook

  Raymond Crook is al 15 jaar als animator werkzaam bij Double Fine, waarvan de laatste vier jaar als Lead Animator. Hij heeft aan een groot aantal Double Fine titels gewerkt, waaronder Psychonauts, Brütal LegendHack-n-Slash en Broken Age. Momenteel is Crook verantwoordelijk voor animation en art direction van Double Fines Playstation VR titel Psychonauts in the Rhombus of Ruin.

  In zijn sessie getiteld ‘Animating Broken Age, Development Of The Style And Workflow‘ geeft Crook inzicht in het animation proces van point and click adventure game Broken Age.

  Raymond Crook

   

  Leonie Manshanden

  Leonie Manshanden is ruim 13 jaar werkzaam in de game-industrie. Sinds 2014 staat ze als consultant grote en kleine developers bij met haar ervaring op het gebied van marketing, business en operations. Daarvoor was Leonie onder andere Studio Director bij Irrational Games. Ze is betrokken geweest bij de lancering van meer dan 115 games, waaronder BioShock Infinite, Star Wars Battlefront 2, Doom 3 en diverse Call of Duty titels.

  In haar talk laat Leonie zien hoe de keuzes die developers maken op het gebied van budgetten en financiering invloed hebben op de uiteindelijke opbrengst, en dus het voortbestaan van hun bedrijf.

   

  Leonie-Manshanden

   

  Kaartverkoop

  Early Bird kaarten voor Control Conference zijn voor €109 (ex BTW) te koop in de online shop. Wil je vast in de stemming komen, bekijk dan de Control Conference 2015 sessies op ons YouTube kanaal. Hou de Control website de komende tijd in de gaten voor meer aankondigingen.

  Overige sprekers

  Eerder aangekondigde sprekers zijn:

  • Brie Code heeft onlangs indie studio Tru Luv Media opgericht. Daarvoor was ze tien jaar werkzaam in AAA, onder andere bij Ubisoft Montreal en Relic Entertainment.
  • Developer, onderzoeker en auteur Joris Dormans gaat in zijn sessie tijdens Control Conference verder in op Cyclic Dungean Generation.
  • Martin Sahlin is Creative Director van Coldwood, de studio achter Unravel. Tijdens Control Conference vertelt Sahlin over het ontstaan van hoofdkarakter Yarny.
  • Stephanie van Lith-van Geel van Game Drive gaat in op de marketing strategy van WW1 shooter Verdun.

  Wil je zeker weten dat je de volgende aankondigingen niet mist? Meld je dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img