More

  Uit Nu! Disc Room, een Humble exclusive van Kitty Calis en Jan Willem Nijman

  Wij maar denken dat Kitty Calis en Jan Willem Nijman in alle rust aan het bijkomen zijn van hun werk aan Action Henk en Nuclear Throne, maar ze zitten gewoon games te maken.

  Humble exclusive

  Humble Bundle vroeg hen een tijdje geleden om een kleine game te maken voor Humble Originals. Een serie van enigszins experimentele games speciaal ontwikkeld voor de abonnees van Humbly Monthly.

  70’s Sci-Fi

  Na het uitproberen van verschillende andere ideeën, werd het uiteindelijk Disc Room, een dodge-‘em up die hectische gameplay combineert met de liefde die Calis en Nijman hebben voor 70’s science fiction zoals Logan’s Run and THX 1138.

  discroom

  Vette beats

  Muziek en sound in de game zijn van de hand van doseone, mede-oprichter van hip hop label Anticon, en de man achter de soundtrack van onder andere Gang Beast, Enter the Gungeon en Samurai Gunn. Doseone heeft, net als Calis en Nijman, een grote voorliefde voor oldschool utopische toekomstbeelden.

  Disc Room komt morgen uit als onderdeel van de Humble Monthly Bundle voor augustus. Morgen is tevens de laatste dag dat je voor deze bundel in kan schrijven.

  Micro Mortem

  Over het design van Disc Room schreef Nijman een micro mortem voor Control500.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img