More

  De Weekafsluiting: Marooners bijna af, Sassybot wint prijs, Wuppo komt naar Steam, en meer

  In de weekafsluiting zaken korte nieuwtjes, leuke weetjes of dingen die gewoon grappig zijn. Heb jij nieuws voor de weekafsluiting of een andere rubriek, laat het ons weten.

  Marooners bijna af

  Het einde van de Early Access periode van Marooners is in zicht. In augustus komen er nog wat updates, maar dan is de game echt af. M2H zette vier maanden van wekelijkse updates op een rijtje in een korte video.
  Gaat het je allemaal wat te snel, dan kan je het hier op je gemak nalezen.

   

  Sassybot sleept prijs binnen

  Vorige week won Fragments of Him de Develop Indie Showcase People’s Choice Award. Bezoekers van het Develop congres in Brighton konden kiezen uit de tien games die speelbaar waren. Die tien waren weer door de organisatie gekozen uit de meer dan 100 aanmeldingen van over de hele wereld.

  Mata Haggis neemt prijs in ontvangst
  (Beeld via Develop: Mata Haggis neemt de prijs in ontvangst)

   

  Soedesco tekent nieuwe Nederlandse titel

  Deze week kondigde publisher Soedesco aan dat ze wederom een game van een Nederlandse developer uitgeven. Dit keer is het Wuppo van Knuist & Perzik, de studio van Lars Korendijk & Thomas de Waard. Wuppo is een hand-getekende 2D action RPG. Hoofdpersonen van de game zijn de Wums. Na het kwijtraken van zijn huis, moet een eenzame Wum de wereld over reizen om een nieuw thuis te vinden. Onderweg komt hij andere Wums, Blussers, Splenkhakkers en samen nemen ze het op tegen de gemene Fnakkers. Wat er dan allemaal gebeurt kan je in de onderstaande trailer bekijken.

  Wuppo komt in september uit op Steam. De ontwikkeling van de game is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Gamefonds.

   

  Verslag bijeenkomst Digitale Cultuur

  Op woensdag 8 juni organiseerde het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie een bijeenkomst rondom digitale cultuur. Doel van de bijeenkomst was om samen vooruit te kijken naar de nieuwe cultuurplanperiode 2017-2020. Dé kans dus om mee te praten wat er moet gebeuren na de afschaffing van het Gamefonds. Een verslag van deze dag – inclusief video – is te vinden op de website van het Stimuleringsfonds.

  DigitaleCultuur8juni

   

  GDC zoekt sprekers

  Wil jij in maart 2017 op een van de podia van de GDC Main Conference staan, dan kan je nu je voorstel voor je talk indienen. De call for submissions sluit weer op 18 augustus. Heb je je zinnen gezet op een van de summits, VRDC @ GDC of de Game Career Seminar, dan moet je nog even wachten. Daarvoor kan je tussen 29 augustus en 23 september een voorstel indienen.

  GDC2016

   

  Control Conference: eerste sprekers aangekondigd en kaartverkoop gestart

  Deze week kondigden we de eerste sprekers van Control Conference aan en komende tijd volgen er meer. Wil je op de hoogte blijven, hou dan de website, onze Facebookpagina of Twitter in de gaten of meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

  Vergeet in ieder geval niet vast de datum in je agenda te zetten, of koop gewoon vast je kaartje voor het Early Bird tarief in de online shop.

  BrieCode-2015November-e1469006346841-1015x1024

   

   

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img