More

  Uit Nu! Phoenix II van Firi Games

  Bij Firi Games houden ze niet van moeilijk doen. De opvolger van shoot-em-up Phoenix HD heet dan ook simpelweg Phoenix II.

  “Phoenix II is de opvolger van Phoenix HD, maar het is niet de vervanger”, aldus El Drijver, mede-oprichter van Firi Games. “Het is een heel andere spelervaring en de games zullen naast elkaar blijven bestaan.” De moeilijkheidsgraad loopt snel op en de ruimteschepen zijn een stuk kwestbaarder; een enkele hit en het is game over in Phoenix II. De sessies zijn daarmee een stuk korter dan in de voorganger.

  In Phoenix II wordt iedere dag een uniek level gegenereerd dat iedereen ter wereld die dag speelt. Deze ‘Daily Mission’ bestaat uit 5 ‘Acts’, elk opgebouwd uit 4 ‘Waves’. De levels zijn dus eindig, in tegenstelling tot de oneindige sessies in Phoenix HD. In laatstgenoemde game bestond iedere wave uit dezelfde soort vijanden. In Phoenix II bestaan waves uit verschillende enemies en de formatie waarin ze vliegen is procedurally generated.

   

  Phoenix 2 screenshots

  Extra ruimteschepen hoef je in Phoenix II niet meer met echt geld te kopen. Betalen kan nu met in-game credits die voornamelijk in de Daily Mission verdiend worden. Ieder schip heeft een uniek eigen wapen en special abilities die spelers individueel kunnen upgraden. Het kiezen van het ruimteschip dat de juiste abilities heeft voor een level is een belangrijk onderdeel van Phoenix II

  Phoenix II is speciaal gemaakt voor 64bit iOS devices met Metal. Firi Games heeft de eigen Flare engine flink onder handen genomen om de nieuwste technieken te ondersteunen. Drijver: “Metal en 64-bit zijn een vereiste om de tien duizenden particles met bloom en anamorphic lens flares met 60 fps op retina resolutie weer te geven. Het ziet er echt spectaculair uit.”

  Phoenix II is gratis te downloaden in de Apple App Store.

   

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img