More

  Uit Nu! FRU voor Kinect

  De eerste versie van FRU werd gemaakt tijdens de Global Game Jam 2014 en nog geen vijf maanden later stond een multiplayer demo van de game op de E3 Microsoft stand. Een razendsnelle ontwikkeling. Het verdere development duurde wat langer, maar sinds gisteren is FRU uit voor Xbox One en Kinect.

  FRU is een puzzel platformer die gebruik maakt van de Kinect. De ‘schaduw’ van de speler opent een tweede tweede dimensie die nodig is om het einde van een level te halen. Het is een combinatie van een traditionele platformer en fysieke interactie.

   

  FRU

   

  Kinect?

  Through Games, het team achter FRU, realiseert zich dat Kinect op dit moment niet het meest logische platform is om een game uit te brengen. Mattia Traverso, game designer en een van de oprichters van Through Games: “We hebben zoveel tijd en moeite in deze game gestopt omdat we er van overtuigd waren dat het concept iets unieks was dat alleen met Kinect zou werken. Helaas is het publiek langzaam afgenomen. Dit heeft ons echter niet tegengehouden om te laten zien dat Kinect iets heel speciaals had kunnen zijn.”

  In de uiteindelijke versie van de game ligt de focus op singleplayer, maar de multiplayer mode zit er nog wel in als vrij te spelen bonus. Fru is te downloaden in de Xbox Store voor €14,99.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img