More

  Weekafsluiting: Ontmoet Shigeru Miyamoto of met Rutte naar Zuid-Korea (en meer)

  In de weekafsluiting zaken korte nieuwtjes, leuke weetjes of dingen die gewoon grappig zijn. Heb jij nieuws voor de weekafsluiting of een andere rubriek, laat het ons weten.

  Ortus Arena komt naar Steam

  Ortus Arena van Firebrush Studios was in ontwikkeling voor mobiel, maar de game komt ook uit op Steam. Sterker nog, hoewel er nog geen exacte release datum bekend is, zal de Windows/Mac versie uitgebracht worden voor de mobiele game. De Steam release is in handen van publisher Plug In Digital.

  Ortus Arena

   

  Ontwerp een Nintendo-shirt en ontmoet Shigeru Miyamoto

  Je eigen Nintendo-shirt ontwerpen en ook nog geld winnen, dat kan bij kledingmerk Uniqlo. Zij hebben een Global T-shirt Design Competition en dit jaar is het thema Nintendo. Je mag zoveel designs insturen als je wilt, zolang je dat maar vóór eind augustus doet. Uniqlo maakt een eerste selectie, maar de winnaar wordt gekozen door niemand minder dan Shigeru Miyamoto zelf. De winnaar krijgt $10.000 en een uitnodiging voor de prijsuitreiking waar Miyamoto-san aanwezig is, maar ook een door Miyamoto gesigneerde NX. Oh, en je ontwerp wordt ook in productie genomen.

  https://youtu.be/unzfmGdUnLc

   

  EGC Alliance stand op Gamescom

  Zoek je nog een plekje in de business hal van Gamescom, dan kan je terecht bij de European Game Conference Alliance stand. Dit is een initiatief van Quo Vadis, Reboot, Gamelab Barcelona, GIC en Nordic Game. De stand is 400 m2 en er zijn pakketten vanaf €1.350. Dit is inclusief drinken, ontbijt, lunch en iedere dag een netwerkborrel. De co-exhibitor fee en het media pakket moet je nog wel zelf betalen.

  egca.pavilion.gamescom2016.850.560

   

  Unity shop met nieuwe pakketten en Unite LA

  Toen Unity tijdens Unite Europe de nieuwe pakketten aankondigde was niet iedereen hier blij mee (zacht uitgedrukt). Uit de blogpost over de opening van de shop blijkt dat ze zich de kritiek enigszins hebben aangetrokken. De revenue cap voor Unity Plus is verhoogd naar $200.000. Als je 24 maanden lang voor Unity Pro hebt betaald is die betreffende versie voor jou.Voor altijd. Developers die al een betaalde licentie hebben krijgen van Unity binnenkort een persoonlijk aanbod.  Nu we het toch over Unity hebben: ze zoeken nog sprekers voor Unite LA.

  Unity3d-Logo

   


  Met Rutte naar Zuid Korea

  Op 26 september reist een economische missie onder leiding van minister president Rutte naar Zuid Korea.De missie richt zich onder andere op de game-industrie en zoeken daarom gamebedrijven die mee willen reizen. Het programma bestaat uit netwerkactiviteiten, bedrijfsbezoeken, matchmaking en natuurlijk een mooi fotomoment met Rutte. Kosten voor deelname zijn €950 per bedrijf. Vrouwelijke ondernemers krijgen 50 procent korting

  Uit de oproep: “Seoel en andere Koreaanse metropolen willen een leefbare ‘urban’ omgeving waarbij groen, vrijetijdsbesteding, ontspanning en culturele activiteiten een grote rol spelen. Er wordt veel ondernomen om dit te realiseren. Korea zoekt partners in dit proces. Ook is Korea het mekka voor e-sports. De focus van gaming verschuift van PC naar mobiel. De mobile gamemarkt groeit nog steeds. Koreaanse bedrijven zoeken naar buitenlandse publishers. VR is ook in opkomst. De VR-bril is beschikbaar, maar het ontbreekt aan content. Korea zoekt niet alleen naar visuele content, maar ook naar randapparatuur die de VR-beleving vergroot.”

  Rutte
  (Beeld: Telegraaf)

   

  Cinekid maakt nominaties Beste Nieuwe Media Productie bekend

  Uit 70 inzendingen van over de hele wereld heeft de jury voor de Cinekid Beste New Media Productie, betaande uit uit Astrid Poot, Anton Damen, Karel Millenaar, Matthijs Dierckx en Douwe-Sjoerd Boschman, twaalf genomineerden gekozen. Onder de genomineerden ook Lines van Gamious. De winnaar wordt op 21 oktober bekend gemaakt. Naast een juryprijs is er ook een publieksprijs. Als jij Gamious wilt steunen, bezoek dan in oktober het Cinekid Medialab en breng je stem uit.

  cinekid
  (Bounden won in 2014 de Cinekid New Media Award)

   

  Verenigd Koninkrijk heeft bond voor e-sporters

  Met de groeiende e-sportstak zat dit er aan te komen, maar volgens ons heet het Verenigd Koninkrijk de primeur. Zij hebben een landelijke sportbond voor e-sports, de British eSports Association. In samenwerking met het ministerie voor Cultuur, Media en Sports ondersteunen en vertegenwoordigen ze spelers van elk niveau, helpen ze aan het bouwen van een videogame scene die talent koestert, en bieden ze de infrastructuur om toekomstige Britse wereldkampioenen te leveren.

  league_of_legends_worlds_fans

   

  Vergeet je Leap of Faith kaarten niet te kopen

  We zijn in gesprek met verschillende sprekers, dus vergeet niet je ‘Leap of Faith’ kaarten voor Control Conference te kopen nu het nog kan. Zodra we sprekers aankondigen zijn deze goedkope kaarten niet meer beschikbaar. Het vertrouwen wordt beloond, want onder de kopers van Leap of Faith kaarten verloten we een all access pas voor GDC Europe. Wil je nog geen kaarten kopen, zet dan in ieder geval Control Conference vast in je agenda. De datum is 28 september.

  logoplaat

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img