More

  Force Field begint eigen VR opleiding

  Nog geen drie maanden na de fusie met Vanguard Games kondigt Amsterdamse VR en AR studio Force Field de opening van een eigen opleiding aan. Hiermee willen ze een impuls geven aan talentontwikkeling in Nederland. Samen met de Hogeschool van Amsterdam wordt een curriculum ontwikkeld dat aan moet sluiten bij de behoefte aan VR en AR ontwikkelaars.

  Het opleidingsprogramma focust zich op verschillende zaken: het gezamenlijk ontwikkelen van VR en AR programma’s en het leveren van gastdocenten aan Nederlandse kennisinstellingen, het ontwikkelen van een honneurs programma voor Nederlandse topstudenten die ervaring willen opdoen op korte R&D projecten, en het ontwikkelen van een Global Fellowship programma met een baangarantie in een van de Force Field studio’s.

  Arthur Houtman co-founder Force Field hierover: “Ons doel is elk jaar opnieuw de 20 beste VR talenten ter wereld te vinden, op te leiden en, via Force Field te laten werken op grote internationale producties. Ons leiderschapsteam gaat hen persoonlijk begeleiden op meerdere disciplines, niet alleen technisch maar ook op het gebied van concept, design en persoonlijke groei.“

  Hogeschool van Amsterdam is niet de enige partner in de Force Field VR School. De studio staat open voor samenwerking met andere opleidingen en binnenkort kondigen zij meer partners aan. Geleyn Meijer, domeinvoorzitter van de afdeling Digitale Media en Creatieve Industrie (DMCI) aan de Hogeschool van Amsterdam over het starten van de opleiding: “Amsterdam is momenteel hard op weg om zich te positioneren als internationale hoofdstad op gebied van VR en AR, en de HvA staat daar middenin. Zo hebben we onlangs een grote onderzoekssubsidie ontvangen gericht op storytelling en content ontwikkeling voor VR, en hebben we ons als ‘pionier’ verbonden aan de VR Base op het Marineterrein. Het programma van Force Field sluit daar prachtig bij aan.”

  De werving van studenten voor het Force Field programma start per 1 september 2016. Later in het jaar staat een tweede vestiging van de Force Field VR School gepland.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img