More

  E3 2016 • De krachtmeting tussen de platformhouders

  Traditiegetrouw is de dag voor de opening van E3 het moment waarop platformhouders Sony en Microsoft alles uit de kast trekken om tijdens hun persconferenties de spelers voor zich te winnen.

  Microsoft

  De ochtend begon met de Xbox persconferentie in The Galen Center. Pers, partners en fans verzamelden zich in The Galen Center om te horen wat de gigant uit Redmond in petto heeft. Microsoft focust met name op nieuwe hardware. Met de Xbox One S en Project Scorpio introduceren ze twee nieuwe consoles. De eerste is in augustus al verkrijgbaar. Voor Scorpio moeten we wachten tot eind 2017. Met Project Scorpio gaan ze voor een console die vier keer krachtiger is dan de huidige Xbox, en die VR ondersteunt en gamen in 4K resolutie mogelijk maakt.

  Verder kan iedereen nu met Xbox Design Lab zijn eigen controller ontwerpen. Xbox Live legt met Clubs, Looking for Group en Arena meer de nadruk op community, samenspelen en onderlinge competitie. Met Xbox Play Anywhere maken ze het mogelijk om de games die je voor de Xbox One koopt ook op Windows 10 te spelen en vice versa.

  Titels als onder andere Recore, Halo Wars 2, State of Decay 2, Forza Horizon 3 en Gears of War 4 maken onderdeel uit van een solide line-up. Prima persconferentie, maar nergens krijgen ze de mensen echt op de banken.

  Microsoft geeft met ID@Xbox nog steeds een podium aan de kleine developer, met We Happy Few van Compulsion Games als middelpunt. En ook nog wat Hollandse indie-game glorie in de ID@Xbox trailer met Deliver Us The Moon van KeokeN Interactive.

  Sony

  Bij Sony daarentegen gaat vrijwel onmiddellijk het dak eraf. De show begint met een live orkest en koor, het doek gaat op en ze openen met een nieuwe God of War game. Vervolgens is het een aaneenschakeling van gameplay en trailers. Geen zakelijke praatjes, geen presentaties en niets over hardware, anders dan de aankondiging van de release date (13 oktober) en prijs ($399) van Playstation VR. Ook geen developers op het podium, behalve Hideo Kojima, die na een zeer korte introductie de eerste beelden van Death Stranding laat zien, waarin Norman Reedus – bekend van zijn rol als Daryl Dixon in The Walking Dead – de hoofdrol in speelt.

  Het is allemaal games wat de klok slaat bij Sony, zoals gameplay van Horizon Zero Dawn. Een releasedatum, ja echt, voor The Last Guardian, Resident Evil VII, een remaster van Crash Bandicoot, Spiderman van Insomniac, Detroit Become Human, en Days Gone. Daarnaast veel VR, waaronder een special VR missie voor Star Wars Battlefront, Final Fantasy XV VR Experience, en Batman Arkham VR.  Vorig jaar was de rol van indie-games bij Sony al vrij klein, maar dit jaar is er helemaal geen plaats meer voor.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img