More

  Weekafsluiting week 21: tips, kort nieuws, grappige berichten en reminders

  In de weekafsluiting zaken die we jullie niet willen onthouden, omdat ze nuttig, interessant of gewoon grappig zijn. Heb jij nieuws voor de weekafsluiting of een andere rubriek, laat het ons weten.

  Datum Control Conference bekend

  Voor het geval je het eerdere bericht hebt gemist, Control Conference vindt op 28 september plaats in TivoliVredenburg, Utrecht. We hebben nog geen sprekers aangekondigd, maar als je er vertrouwen in hebt dat we weer een mooi congres neerzetten, dan kan je nu vast met speciale korting een ‘Leap of Faith’ kaart kopen. Dit vertrouwen wordt beloond, want onder de kopers verloten we een all access pas voor GDC Europe.

  logoplaat

   

  Aanmeldingen voor European Innovative Games Showcase open

  Voor de European Innovative Games Showcase zijn de curators op zoek naar experimentele or innovatieve games en prototypes. De showcase maakt onderdeel uit van de GDC Europe Independent Games Summit. De sessie bestaat uit microtalks van vijf minuten waarin geselecteerde developers laten zien wat er uniek en speciaal is aan hun games.

  Om een indruk te krijgen kan je in de GDC Vault de video vinden van de European Innovative Games Showcase 2014, met daarin onder andere Game Oven, tiger & squid en Digital Dreams. Of kijk onderstaande video. Aanmelden kan tot 6 juni.

   

  Praat mee over toekomstig beleid Digitale Cultuur 

  Aan het einde van dit jaar houdt het Gamefonds op te bestaan. Het fonds en de deelregeling E-cultuur gaan met ingang van 2017 samen verder als deelregeling Digitale cultuur.

  Om daar op vooruit te blikken organiseert het Stimuleringsfonds op woensdag 8 juni een publieke bijeenkomst over digitale cultuur. Hiervoor nodigen zij ook game developers uit om te praten over recente ontwikkelingen in het veld en de toekomstige regelingen en programma’s van het Stimuleringsfonds. Wil je meepraten over het beleid in de toekomst, dan is dit je kans.

  Digitale Cultuur Stimuleringsfonds

   

  IndieCade komt naar Europa

  De organisatie van IndieCade heeft hun eerste event in Europa aangekondigd. Op 18 en 19 november kunnen developers in Parijs terecht voor talks, panels, workshops, tentoonstellingen en games. Daarnaast zijn er onder andere de Show and Tell showcase, een e-sports toernooi, en het Night Games feestje.

  IndieCade_logo_1920_1080

   

  Indie Prize Showcase USA

  Casual Connect USA heeft net als de Nederlandse versie een Indie Prize Showcase. Deelnemers krijgen een gratis plek op de beursvloer, twee gratis tickets voor Casual Connect, en maken kans op een Indie Prize Award.  De eerste honderd developers krijgen zelfs een gratis hotelkamer. Je kan je game tot en met 31 mei aanmelden.

  Indie Prize awards

   

  Playdev Club

  Op 24 juni is bij Codeglue de vijfde Playdev Club. Tijdens de meetup kunnen game designers prototypes van andere developers spelen en elkaar feedback geven. Adriaan de Jongh is met de Playdev Club begonnen, omdat hij na de ontwikkeling van Friendstrap merkte dat hij blind was voor de problemen van zijn eigen game. Problemen die anderen gelijk zagen.

  De meetups lijken in een behoefte te voorzien, want de meetup van de 24e zat binnen een paar dagen vol. Als je volgende keer niet achter het net wilt vissen, meld je dan aan via de Playdev Club mailinglijst.

  Playdev club

   

  Respawn zoekt sprekers

  Op 15 en 16 augustus vindt in Keulen Respawn plaats. Doel van het evenement is een relaxte en ongedwongen sfeer te creëren waarin game professionals en studenten elkaar ontmoeten en kennis uitwisselen. Developers kunnen zich tot 30 mei aanmelden als spreker. Onderwerpen waar je voor in kan dienen zijn vrij breed, van game design, tot business, tot tech, tot cultuur en storytelling.

  Respawn

   

  Jam Today

  Op 3, 4 en 5 juni organiseren DGG, HKU en ROC Midden Nederland de JamToday game jam. JamToday draait om plezier, creativiteit en samenwerking. De jam is voor studenten van het mbo, hbo en universiteit, maar ook game designers, sound designers en interaction designers uit de regio Utrecht zijn van harte welkom. Het winnende team mag met game en al naar Florence. Meer weten over Jam Today, kijk dan onderstaande korte animatie.

   

  Nieuwe .game en .games extensie beschikbaar

  Met het groeiende internet kan het vinden van een goede en beschikbare domeinnaam knap lastig zijn. Maar daar is verandering in gekomen. Volgens een bericht op Gamesindustry.biz heeft Uniregistry .game domeinen sinds 17 mei beschikbaar gesteld. In het zelfde bericht valt te lezen dat Rightside heeft bekend gemaakt dat zij de rechten hebben op .games extensies. Deze extensies komen in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar voor $12 per stuk. De prijs voor de .game extensie is nog niet bekend.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img