More

  Nordic Game: IKEA verkent VR

  Control zit deze week in Malmö voor de Nordic Game Conference. Op de eerste dag was er onder andere een sessie van Martin Enthed, Development & Operations IT Manager bij IKEA. Hoewel de meubelgigant op het eerste gezicht weinig te maken heeft met games, gebruiken ze technieken en software die gamebedrijven ook gebruiken.

  In 2005 ontstond het eerste idee om 3D technieken te gebruiken voor het samenstellen van de IKEA gids. Vier jaar later stond er naast alle gefotografeerde kamers ook één op de computer gemaakt interieur in de catalogus.

  Toen Enthed een aantal jaar later voor het eerst VR probeerde bij Valve was hij gelijk verkocht. Hij nam zijn baas mee voor een demo en ook die was gelijk enthousiast en wilde kijken op welke manier IKEA VR kon gebruiken. Enthed en zijn team gingen aan de slag en bouwden een demo.

  Tussen november 2015 en februari dit jaar kregen duizend IKEA medewerkers een 15 minuten VR experience om te testen wat ze er van vonden. Enthed had verwacht dat een flink deel van hen het niets zou vinden, maar nagenoeg iedereen was enthousiast.

  Op 5 april werd de Ikea VR Experience voor HTC Vive op Steam gelanceerd. Hoewel het geen game is zijn de reviews zeer positief. Zelfs Eurogamer journalist Christian Donlan vermaakte zich kostelijk, getuige onderstaande video en ook de meatballs die op veler verzoek aan de demo werden toegevoegd deden het goed.

  Maar alle gekheid op een stokje. IKEA verkent de mogelijkheden van VR verder om hopelijk in 2020 een VR tool te hebben waarmee hun klanten virtueel hun huis in kunnen richten.

  Meer over het samenstellen van de digitale library van IKEA kan je zien in deze video van de presentatie die Enthed gaf tijdens Develop 3D Live in maart van dit jaar.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img