More

  Weekafsluiting week 16: tips, kort nieuws, grappige berichten en reminders

  In de weekafsluiting zaken die we jullie niet willen onthouden, omdat ze nuttig, interessant of gewoon grappig zijn. Heb jij nieuws voor de weekafsluiting of een andere rubriek, laat het ons weten.

  Nederlandse Game Audio Groep opgericht

  Componist en sound designer Niels van der Leest heeft de Nederlandse Game Audio groep op Facebook opgericht. De groep is bedoeld om Nederlandse Game Audio mensen bij elkaar te brengen, met elkaar te praten en van elkaar te leren. Professionals, studenten en andere in de industrie geïnteresseerde personen zijn welkom.

  Van der Leest in een post op Facebook: Mijn verwachting voor deze groep is dat we hier met elkaar kunnen delen en van elkaar kunnen leren. Een plek voor een open gesprek, vragen en discussie waardoor we als individu en als Nederlandse game audio community beter worden.”

  Nederlandse Game Audio Groep

   

  IJsfontein wint SpinAward

  Twee weken geleden ging Bollo er nog met twee Kinder Media Awards vandoor. Gisteren won de app, die IJsfontein maakte in samenwerking met Landal Greenparks, een SpinAward in de categorie Mobile.

  Waarom Bollo winnaar is valt te lezen in het juryrapport: “De drang naar een unieke ervaring voor kinderen en het creatieve plezier tijdens het ontwikkelen, dat ook nog eens oversloeg naar de klant, spat af van de app die IJsfontein maakte voor Bollo. De met klei gemaakte animaties, de op maat gemaakte kleertjes en de creatieve content maken de app een genot voor de kleinste ‘mobile’ gebruikers.”

  Bollo

   

  Warp Zone zoekt art

  Warp Zone is een jaarlijkse kunstshow die draait om game-kunst van artiesten over de hele wereld. Niet al het werk is digitaal, voorgaande jaren maakten ook schilderijen, projectiekunst, 3d geprinte items en interactieve installaties en muziek deel uit van de tentoonstellingen.

  Voor de tentoonstelling die in september in Amsterdam plaatsvindt heeft Warp Zone een call for proposals geopend. Als je mee wilt doen aan de tentoonstelling, dan kan je tot 1 augustus je werk indienen.

  warp zone

   

  Gamefonds deadline komt nabij

  De deadline voor de volgende ronde voor het Gamefonds is 10 mei. Er kan subsidie voor elke fase van de ontwikkeling van een game worden aangevraagd; vanaf het prille begin van een idee tot in het laatste stadium van de productie. Projecten die zich bezig houden met de ontwikkeling en/of productie van, en/of onderzoek naar artistieke games met een innovatieve gameplay komen in aanmerking voor ondersteuning. Er staan voor 2016 nog twee rondes gepland. Deadlines hiervoor zijn 23 augustus en 18 oktober.

  Een aantal games die vorig jaar subsidie kregen toegekend zijn Rite of Ilk van Turtleneck Studios, HOKY van Kitty Calis, Antegods van Codeglue en Deep van Monobanda.

  DEEP

   

  Street of Legends?

  Games en eSports beginnen door te dringen in de mainstream media. Dat die nog niet helemaal begrijpen waar het over gaat blijkt wel uit een tweet van Humberto Tan van 18 april.

  Die avond besteedt hij in RTL Late Night aandacht aan de EU finals van de League of Legends Champion Series die het weekend ervoor in Rotterdam waren.In de tweet vraagt hij zijn ruim 750.000 volgers en de rest van de wereld of ze wel eens hebben gehoord van Streets of Legends.

  Humberto Tan Street of Legends

  Game Connection Europe opent call for speakers

  Eind oktober vindt in Parijs Game Connection Europe plaats. Vandaag hebben ze hiervoor een call for speakers geopend. Ze zijn op zoek naar talks over VR, QA en localisatie, UA en marketing, monetization, social en gambling, Xdev, en eSports. Je kunt nog tot en met 5 mei voorstellen voor talks indienen.

  Game Connection

   

  HKU presenteert nieuwe studenten

  Onder de noemer Exposure: What’s Next? presenteert Hogeschool voor de kunsten Utrecht de komende maanden haar nieuwste generatie afstudeerders, waaronder game developers, aan de wereld. Voor de eindexpositie Games en Interactie kan je op 23 en 24 juni terecht op bij de HKU-vestiging in Hilversum.

  HKU_Exposure16_logo

   

  Utomik sluit contract met SEGA

  Gamestreamingdienst Utomik heeft SEGA als partner binnen weten te slepen. In eerste instantie worden er 21 SEGA PC-games aan de Utomik catalogus toegevoegd, maar later volgen meer games. Onder de eerste titels onder andere Alpha Protocol, The Cave, Empire: Total War, Total War: Shogun II – Fall of the Samurai en Sonic the Hedgehog 4, Episodes I & II.

  Sonic

   

  Sprekers Nordic Game bekend. Control lezers krijgen korting

  Nordic Game Conference heeft de volledige sprekers line-up bekend gemaakt. Op 18 tot en met 20 mei kan je in Malmö terecht voor sessies van onder andere Tim Sweeney (het brein achter de Unreal engine), Hideo Kojima, schrijfster Rhianna Pratchett en Vander Caballero (de maker van Papo & Yo). Lezers van Control krijgen korting op hun tickets voor Nordic Game. Hoe dat precies werkt lees je onderaan dit artikel.

  kojima.sweeney.850.560

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img