More

  Nederlanders halen met Finse startup $3 miljoen op

  Het in Helsinki gevestigde Armada Interactive heeft in een investeringsronde $3 miljoen seed funding opgehaald. Mede-oprichters van de studio zijn de Nederlanders Nick Joore die de rol van technical director vervult, en Didier Pippel die development director is.

  De overige oprichters van het bedrijf zijn Samuli Syvähuoko, Giuliano Cremaschi, Mikko Kinnunen, Juha Matikainen en Tero Teelahti. Syvähuoko richtte op zijn 21e Remedy Entertainment op, Cremaschi was onder andere creative director by Crytek, en Kinnunen is een freelance concept artist die opdrachtgevers als BioWare, Disney en Insomniac op zijn CV heeft staan.

  Joore en Pippel zijn niet de enige Nederlanders die betrokken zijn bij Armada, Bastian Blokland is senior programmer en Jochem Schut UI designer. Vlaming Jessy de Lannoit is Armada’s technical artist.

  Armada Interactive is vorig jaar al opgericht, maar de studio opereerde tot dusverre in stealth mode. Aan welke game ze werken willen ze nog niet kwijt. Wel laten ze weten dat het een game is die uitermate geschikt is voor eSports, met een robuuste metagame, een interessant IP, ‘synchrone PvP modes’, en met ‘easy-to-access, but hard-to-master‘ core gameplay en visuals die de thans geldende norm op mobiel ontstijgen.

  De investeringsronde werd geleid door Initial Capital. Andere belangrijke investeerders binnen mobile gaming, zoals Index Ventures, PROfounders Capital, Backed, Reaktor Ventures, Sisu Game Ventures, Chris Lee, Reynir Hardarson en Ben Feder stapten ook in.

  (Beeld: De oprichters van Armada Interactive. Joore is derde van links en Pippel tweede van rechts)

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img