More

  Weekafsluiting week 15: tips, kort nieuws, grappige berichten en reminder

  In de weekafsluiting zaken die we jullie niet willen onthouden, omdat ze nuttig, interessant of gewoon grappig zijn. Heb jij nieuws voor de weekafsluiting of een andere rubriek, laat het ons weten.

  Ridiculous Fishing wint Pocket Gamer Award

  Deze week zijn de Pocket Gamer Awards uitgereikt. Omdat Pocket Gamer dit jaar 10 jaar bestaat waren er wat extra categorieën toegevoegd, waaronder PG Legends: Best Game 2006-2016. Ridiculous Fishing liet games als Monument Valley, Clash of Clans, Plants vs Zombies en The Room Three achter zich en ging er met de eerste plaats vandoor. In het rijtje PG Legends: Best Developer 2006-2016, kwam Vlambeer uit op een tiende plaats. Een lijst met alle winnaars vind je hier.
  Ridiculous Fishing

   

  Win gratis kaarten voor Samsung Developer Conference

  Op 27 en 28 april vindt in San Francisco de Samsung Developer Conference plaats. Naast een aantal kopstukken van Samsung zijn er talloze andere sprekers van onder andere Unity, Epic, IBM, CNN, Toca Boca en HBO. Het congres gaat niet alleen over mobiel; ook VR, wearables en Internet of Things komen aan bod.

  Je kunt je nu aanmelden voor een kans op een gratis toegangskaart (normale prijs $499). Het enige wat je hoeft te doen is zo snel mogelijk dit online formulier invullen.

  Samsung maakt de winnaars volgende week bekend.
  Blog Header

   

  Sumico gaat naar Japan

  Sumico, de rekengame van voormalig uitgever Matthijs Dierckx en Ludomotion , verschijnt volgende week woensdag in Japan voor de Nintendo 3DS. Hieronder de trailer voor wat de Japanners zullen leren kennen als ‘Tsunagare Numbers‘. Het muziekje dat je hoort heeft Dierckx gemaakt tijdens zijn allereerste game jam.

   

  Laatste kans om BROEIKAS te bezoeken

  Eind januari opende Jan Willem Nijman (Vlambeer) en Kitty Calis (o.a. Ragesquid) BROEIKAS, een tijdelijke werk- en expositieruimte voor artistieke games. Dit weekend gaat BROEIKAS sluiten. Je kunt er vanavond nog terecht voor een Show & Tell en morgen is de Closing Party.

   

  Plan-It Commander bij DWDD

  De Wereld Draait Door heeft een nieuw format: we gebruiken aankondigingen van Nederlandse games als intro voor grappige filmpjes. Was het een paar weken geleden nog Lingo van Pauzeplay, dit keer viel de eer te beurt aan Plan-It Commander van &Ranj.
  Het fragment is hier te bekijken (vanaf 2:43)
  Plan It Commander bij DWDD

   

  Indigo op Dutch YouTube Gathering

  Dutch Game Garden biedt developers de kans om 30 april en 1 mei hun game te tonen tijdens de Dutch YouTube Gathering. Met Indigo is DGG de enige stand met speelbare games op dit event. Kosten voor deelname bedragen €200. De geselecteerde games worden ook via de DYTG website en Facebook groep aangekondigd. Aanmelden voor dit event kan tot 18 april.
  DYTG

   

  “Apple werkt in het geheim aan app store advertising”

  Het zoeken in de meer dan 1,5 miljoen apps op de Apple app store is lastig. Dat realiseren ze zich in Cupertino ook. Volgens Bloomberg is Apple met een geheim team van 100 mensen bezig om de zoekmogelijkheden in de app store te verbeteren. Er wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om developers te laten betalen voor een betere ranking in de zoekresultaten. Het is niet duidelijk wanneer eventuele wijzigingen doorgevoerd worden.

   

  Gratis registratie voor E3 eindigt deze maand

  Het duurt nog even voor het juni is, maar wil je een gratis pas voor E3, dan moet je zorgen dat je vóór 28 april bent aangemeld. Registreer je je na die datum dan moet betaal je $995 om binnen te komen. Om aan te tonen dat je recht hebt op een gratis pas heb je wel bewijs nodig dat je werkzaam bent in de games. Hoe dat precies in z’n werk gaat kan je hier lezen.

  epa04247259 The E3 flag flies over the Convention Center 09 June 2014 where the E3 (Electronic Entertainment Expo) will get underway in Los Angeles, California, USA, 10-12 June 2014. The E3 expo introduces new games and gaming devices and is an anticipated annual event among gaming enthusiasts and marketers. EPA/MICHAEL NELSON ** Usable by LA, CT and MoD ONLY **

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img