More

  Vanguard Games fuseert met Force Field en focust volledig op VR

  Zojuist heeft Amsterdamse developer Vanguard Games bekend gemaakt dat ze fuseren met het eveneens in Amsterdam gevestigde Force Field. Force Field is opgericht door Michiel Mol, Martin de Ronde, Arthur Houtman en Maarten Elshove. De Ronde en Houtman waren beiden werkzaam bij Vanguard, Mol is – net als De Ronde – een van de oprichters van Guerrilla Games, en Elshove is Global VP Sales & Marketing bij Xcor, een commercieel space-bedrijf waar Vanguard al een VR-experience voor maakte.

  Met de fusie ontstaat de 60 man sterke AR & VR studio Force Field, die, naast games, ook bredere entertainment ervaringen ontwikkelt. “We zijn enorm blij dat we vandaag officieel kunnen aankondigen dat we ons 100% gaan richten op VR & AR ontwikkeling,” zegt Arthur Houtman, voormalig CEO Vanguard en nu nieuwe CEO van Force Field. “Meer dan een jaar geleden hebben we al een eerste stap gezet in de wereld van VR door een partnership met Oculus en we waren direct in de ban van de onbegrensde mogelijkheden van deze nieuwe technologie. We geloven in de enorme potentie van de toekomst van VR en AR en hebben de ambitieuze beslissing gemaakt om hier de focus op te leggen voor het gehele bedrijf.”

  Oculus

  De eerste game die Force Fields zal uitbrengen is voor de Oculus Rift. Het is een action game met een tactische twist speciaal ontwikkeld voor VR. Meer informatie over de game wordt later dit jaar bekend gemaakt. De launch staat gepland voor Q4 2016.

  Het bedrijf blijft gevestigd in het kantoor van Vanguard.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img