More

  Terugblik op GDC 2016

  Door vakantie en ziekte is het er niet eerder van gekomen, maar we willen toch met wat plaatjes kort terugblikken op GDC.

  Nederlandse activiteiten op GDC

  Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie maakte verschillende evenementen mogelijk op dinsdag 15 maart. De dag begon met een Dutch Business Breakfast, waar Boss Key Productions oprichter Arjan Brussee iedereen meenam op een trip down memory lane.

  IMG_4738

  Daarna verhuisden de Nederlanders naar Harlot voor de Dutch Showcase en het Local Multiplayer en Prototype event. Een verslag van deze activiteiten is te lezen op de site van het Stimuleringsfonds.

  IMG_4760

  IMG_4762

  Arcane Circus maakte een video van hun deelname aan de Dutch Showcase.

   

  Dutch Courage

  Op de zondag voor GDC organiseerden een aantal developers de Dutch Courage Mixer. Onder het genot van een biertje was het mogelijk om de Nederlandse games te spelen, als je er bij kwam, want het was stampensvol.

  Dutch Courage

   

  Tricky Towers gesponsord door Microsoft

  Op het IGF paviljoen was ook een door Microsoft gesponsorde demoplek voor wisselende games. Dat de mensen bij Microsoft niet eenkennig zijn bleek uit het feit dat ook PlayStation exclusive Tricky Towers van harte welkom was. Of zou dat misschien komen, omdat niemand controleerde…

  IMG_4788

   

  Adriaan de Jong wint Big Indie Pitch

  Ook op GDC organiseerde Pocket Gamer een Big Indie Pitch en Hidden Folks van Adriaan de Jong was de winnaar. Naast $4.000 aan advertentiewaarde op de sites van Steel Media stelde het Nederlandse Mobilize nog een soft launch pakket beschikbaar ter waarde van enkele duizenden dollars.

  HiddenFolks-Screenshot-Forest-Thumbnail

   

  Smashy Road wint IMGA

  Smashy Road: Wanted van Bearbit Studios won de International Mobile Game Award voor Best Quickplay Game. Er was niemand van Bearbit Studios aanwezig, maar Herdjie Zhou van Lucky Kat Studios en Oliver Kern van Mobilize namen de honneurs waar.

  IMG_4791

   

  Allemaal bedankt

  Pillo Games was een van de bedrijven die op het Local Multiplayer Event mochten staan. Daarmee was voor een persoon ook de reis betaald, maar Pillo wilde het hele team meenemen naar San Francisco. Hiervoor startten zij een succesvolle crowdfunding campagne. Als dank kreeg ieder backer een handgeschreven kaartje uit San Francisco.

  IMG_4823

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img