More

  Weekafsluiting week 13: tips, kort nieuws, grappige berichten en reminder

  In de weekafsluiting zaken die we jullie niet willen onthouden, omdat ze nuttig, interessant of gewoon grappig zijn. Heb jij nieuws voor de weekafsluiting of een andere rubriek, laat het ons weten.

  Nederlanders en Vlaming krijgen geld van Epic

  Epic heeft een fonds met $5.000.000 dollar om developers financieel te ondersteunen bij hun innovatieve Unreal Engine 4 projecten. Tijdens GDC kondigden ze een nieuwe ronde winnaars aan, waaronder twee Nederlanders en een Vlaming: de in Zweden wonende artist Rense de Boer (nee, dat zijn geen foto’s), Deliver Us the Moon van KeokeN Interactive, en Howest student en maker van de Destructible Car, Dries Deryckere.

  Indigo op Campus Party

  Indigo heeft een plek weten te veroveren op Campus Party. Voor €75 kunnen developers op 26, 27 en 28 mei hun game laten spelen door Campus Party publiek. Er is plek voor tien games die door Dutch Game Garden worden geselecteerd. Aanmelden kan tot 12 april.

  indigo campus party

   

  Fru leeft nog

  Na deelname aan E3 2014 was het erg stil rondom Global Game Jam game, Fru, maar er is weer teken van leven. Via de Facebook pagina deelde Through Games twee nieuwe screenshots van de game. Eveneens kondigden ze de samenwerking met YouTuber Kwebbelkop aan en maakten bekend dat de release van Fru voor aankomende zomer is gepland.

  Fru game

   

  Indie Arena op Quo Vadis

  De mensen van Indie Arena en Quo Vadis hebben de handen ineen geslagen om tijdens Quo Vadis een Indie Game Expo to organiseren. Voor 100 euro krijg je niet alleen een plekje op de expo, maar ook twee gratis toegangskaarten en ondersteuning van een PR bureau. Aanmelden kan alleen vandaag nog!

  Verdun krijgt gratis uitbreiding

  Vorige week kwam WW1 shooter Verdun met een grote update met onder andere, een nieuwe regio, een nieuwe co-op game mode, meer troepen, nieuwe wapens, nieuw animaties en een ‘gore’-mode om de oorlog in alle gruwelijkheid mee te maken.
  Verdun Belgen

  Iedere Xbox One is nu een dev kit

  Tijdens hun Build Developer Conference kondigde Microsoft aan dat vanaf nu iedere Xbox One gebruikt kan worden als dev kit. Xbox Dev Mode is beschikbaar als preview is en laat developers experimenteren met Universal Windows Program (UWP) development. Hoewel de dev mode voor iedereen beschikbaar is, raadt Micosoft alleen ervaren developers op dit moment aan om er mee aan de slag te gaan. De Xbox Dev Mode Activation app is te downloaden in de Xbox Store.

  Sassybot op SXSW

  Ongeveer gelijk met GDC, vond in Austin, Texas South by Southwest plaats. Met behulp van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie was Sassybot in staat om Fragments of Him te tonen. Hoe dat is te bevallen delen ze via twee blogposts, hier en hier.
  SWSW_05

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img