More

  GDC 2016: Hands-on met Manus VR

  In Nederland worden niet alleen VR games gemaakt, er wordt ook gewerkt aan hardware. Op de GDC expo had Control een afspraak met Manus VR voor een hands-on demo.

  Manus VR is opgericht in juli 2014 en maakt deel uit van de Eindhovense hardware accelerator Startup Bootcamp High-Tech XL. De Manus glove is speciaal ontworpen voor VR. De sensoren in de handschoen tracken de beweging van de vingers van de speler, waardoor je in een VR game dingen kunt oppakken zoals je dat in het normale leven doet. De GDC demo-setup bestaat uit de draadloze Manus handschoenen, de Vive en de Vive controllers die met klittenband om de polsen worden vastgemaakt.

  Pillow’s Willow

  De demo die we spelen is Pillow’s Willow, een game van onder andere Peter Kortenhoeven, die als lead animator werkte aan de Overlord games van Triumph Studios. In de game zie je handen als met blauw licht omlijnd. De wereld bevindt zich rondom de speler. Het voelt een beetje of je midden in een donker poppenhuis vol met kleine monsters zit.

  Willow staat aan het begin van het level en je moet haar naar de andere kant helpen. Zodra je met behulp van vuurvliegjes de lampen aan doet komt Pillow in beweging. De blokken die haar weg blokkeren gebruik je even later om een trap te bouwen en er zijn nog meer verschillende puzzelelementen.

  https://youtu.be/t4TvtAXdHJU

  Pillow’s Willow is in twee maanden gebouwd en ziet er voor die korte tijd heel goed uit en speelt prettig. Af en toe was de respons van de handschoenen een beetje traag, maar dat stoorde niet echt.

  Dev Kit

  De Manus VR dev kit wordt in Q3 uitgeleverd en kost $250. De kit bevat naast de handschoenen en andere hardware ook een open source SDK. Het is nu al mogelijk om je aan te melden voor een pre-order.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img