More

  Weekafsluiting week 10: tips, kort nieuws, grappige berichten en reminders

  In de weekafsluiting zaken die we jullie niet willen onthouden, omdat ze nuttig, interessant of gewoon grappig zijn. Heb jij nieuws voor de weekafsluiting of een andere rubriek, laat het ons weten.

  Teaser Trailer RITE of ILK

  Volgende week is RITE of ILK een van de games die te is spelen op het Dutch Local Multiplayer Event op GDC. Gisteren kwam Turtleneck Studios met onderstaande teaser trailer en die ziet er veelbelovend uit.

   

  Call of Combat wordt Divided We Fall

  Een jaar geleden startte Kava Game Studio is een Kickstarter voor Call of Combat. Tegelijkertijd kwam de open Alpha van de game uit. Helaas haalden ze het streefbedrag van 30.000 euro niet, maar ze besloten toch verder te werken aan de game. Vorige week besloot Kava dat de naam Call of Combat niet helemaal de lading dekte. De game is omgedoopt tot Divided We Fall. Om dit te vieren was er afgelopen weekend een toernooi. De uitkomst hiervan is te lezen op de nieuwe Divided We Fall website. Daar kan je ook de nieuwe versie van de game downloaden.

  https://youtu.be/uuCWlb4CeL0

   

  Lucky Cat oprichter lanceert side-projects

  Hernan Zhou is de game-maker van de gebroeders Zhou en dat doet hij met de Lucky Cat games niet onverdienstelijk (zacht uitgedrukt). Maar naast Nom Cat en Sky Chasers heeft Hernan Zhou schijnbaar ook nog tijd om aan andere projecten te werken. Voor Momodora: Reverie Under the Moonlight deed hij de animaties en wat programmeerwerk. De game is nu uit op Steam.

  Momodora Reverie Under the Moonlight

   

  Lionhead Studios sluit de deuren

  In een nieuwsbericht maakte Microsoft deze week bekend dat ze development van Fable Legends hebben stopgezet en dat betekent gelijk het einde van Lionhead Studios. Ook trekt de platformhouder de stekker uit Project Knoxville. Als gevolg waarvan het Deense Press Play Studios ophoudt te bestaan. Als reden van het besluit wordt gegeven dat Microsoft Studios zich focust op de games en franchises waar fans het meest enthousiast over zijn. Lionhead werd in 1996 opgericht door Peter Molyneux. In april 2006 kocht Microsoft de studio.

  Fable Legends Concept Art

   

  Samsung Developer Ideation Challenge

  Samsung is op zoek naar mensen met killer apps of goede ideeën waarmee er een verband is tussen mobiel en nieuwe Samsung hardware, zoals de Gear VR. Hiervoor hebben ze de Samsung Developer Ideation Challenge uitgeschreven. Prijzen bestaan uit een gratis trip naar de Samsung Developer Conference en allerlei hardware. Je aanmelden voor de challenge kan tot 15 april. Voor de eerste 100 aanmelders is er een gratis pas voor de Samsung Developer Conference.

   

  League of Legends eSports in Nederland

  Vanaf 29 maart tot en met 14 juni is de YoungCapital Dutch College League wekelijks te volgen op FOX Sports. Tijdens deze eSports-competitie voor studenten gaan teams uit heel Nederland de strijd met elkaar aan in League of Legends. De wedstrijden worden gespeeld in bioscoop Vue Hilversum.  Als opwarmertje wordt dinsdag 22 maart de FIFA Interactive World Cup 2016 (FIWC) via FOX Sports uitgezonden.

  De League of Legends Championship Series (LCS) Spring Finals zijn op 16 en 17 april in Ahoy Rotterdam. Of deze competitie ook door Fox wordt uitgezonden is niet bekend.
  league_of_legends_worlds_fans

   

  Early bird Art of Play Masterclasses eindigt vandaag

  Op 1 april kunnen professionals uit de creatieve industrie in Amsterdam terecht voor de Art of Play Masterclasses. De masterclass-sessies worden gehost door Nederlandse en buitenlandse experts die het onderwerp allemaal vanuit hun eigen discipline benaderen. Deelnemers werken tijdens het evenement samen om playful arts concepten en prototypes te maken. Vandaag is de laatste kans om je aan te melden tegen het early bird tarief van €45 (ex BTW).
  Art of Play

   

  FLEGA Cafe in teken van funding

  Op 23 maart staat FLEGA cafe – een gratis bijeenkomst georganiseerd door de Vlaamse branche-organisatie FLEGA – in het teken van funding. Er zijn sprekers die vertellen over subsidies, funding via een bank, en uiteraard zijn er ook investeerders. Het hele programma is te vinden op de Eventbrite pagina voor het event.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img