More

  Stimuleringsfonds helpt 14 bedrijven naar SXSW

  Met GDC vlak voor de deur vergeet je bijna dat in een ander deel van de Verenigde Staten, in Austin om precies te zijn, ook een groot evenement plaats vindt. SXSW is van oudsher een muziekfestival, maar tegenwoordig is de focus breder en maken games ook deel uit van het programma.

  Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie koos uit alle aanvragen die binnenkwamen op de open oproep veertien projecten die “de rijkdom toont van de Nederlandse creatieve industrie op het gebied van technologische innovatie, games, design, virtual reality, film en transmedia storytelling.” Het zijn bedrijven die nieuw werk presenteren, workshops en lezingen geven, of deelnemen aan de paneldiscussies tijdens SXSW.

  De veertien geselecteerde projecten zijn:

  Er zijn overigens meer Nederlanders te vinden op SXSW. Zo geven Sherida Halatoe (Tiger & Squid) en Roy van der Schilden (Wispfire) op 19 maart een lezing getiteld “Designing Games from a New Perspective“.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img