More

  Weekafsluiting week 9: tips, kort nieuws, grappige berichten en reminders

  In de weekafsluiting zaken die we jullie niet willen onthouden, omdat ze nuttig, interessant of gewoon grappig zijn.

  Unite Europe zoekt sprekers

  Dat Unite Europe weer naar Amsterdam komt lieten we je al in de weekafsluiting van week 5 weten. Nu willen we je er op wijzen dat de organisatie een call for speakers heeft geopend.

  Het liefst hebben ze mensen met ervaring, maar ook als je nog nooit eerder een presentatie hebt gegeven kan je in aanmerking komen. Zolang je maar interessante dingen te melden hebt waarmee je het publiek een uur lang weet te boeien. Aanmelden kan tot en met 20 maart.

  Unite Europe 2015

   

  Action Henk uit op Xbox One

  Helaas heeft Action Henk het niet gehaald als gratis PlayStation Plus game voor maart, maar dat houdt de ietwat verlopen actieheld niet tegen. Vanaf vandaag is Action Henk uit op Xbox One; PS4 spelers moeten wachten tot 8 maart.

  Naast de singeplayer mode is er ook een nieuwe local multiplayer mode voor maximaal vier spelers. Prijs op beide platforms is €14,99, maar de eerste twee weken is de game met 30 procent korting te downloaden.Action Henk multiplayer

   

  Age of Wonders 3 bereikt mijlpaal

  In z’n blogpost van vandaag laat Lennart Sas, mede-oprichter van Triumph Studios, weten dat het goed gaat het de verkopen van Age of Wonders 3. Van de game zelf zijn meer dan 500.000 exemplaren verkocht en ook de DLC pakketten hebben eenzelfde aantal verkocht.

  Ondertussen werkt Triumph hard verder aan de nieuwe game. Ze hebben een aantal prototypes samengevoegd tot één build en de vorderingen gaan gestaag volgens Sas. Een deel van het team is aanwezig op GDC.
  Age of Wonders golden

   

  Wargaming zoekt innovatieve projecten

  We kennen Wargaming allemaal van World of Tanks en waarschijnlijk heb je ook gehoord dat ze op dit moment werken aan Master of Orion, waarvoor ze een voice sterrencast hebben weten te strikken. Maar dat Wargaming onder de naam WG Labs ook een publishing tak heeft is minder bekend.

  Om daar verandering in te brengen hebben ze een wedstrijd uitgeschreven. Ze zoeken PC/mobile free-to-play/pay-to-play games die nog niet eerder zijn uitgegeven. Inzenden kan tot en met 30 april. De winnaar van $10.000 wordt een maand later bekend gemaakt. Alle kleine lettertjes zijn te lezen op de WG Labs website.
  WGLabs_DevContest

   

  Kick en Fennick naar console

  Met een schattige trailer maken Abstraction Games en Jaywalkers Interactive bekend dat Kick en Fennick later dit jaar naar XboxOne, PS4 en Wii U komt. De game is sinds vorig jaar al uit op de PS Vita.

   

  DWDD besteedt aandacht aan Nederlandse game

  Waar het om Nederlandse games gaat leven de DWDD redactie en hun experts in een vacuum, maar deze week kwam in de opening van het programma zowaar Lingo van PauzePlay voorbij. Let goed op, want voor je het weet is het alweer voorbij. Het fragment is hier terug te kijken (vanaf 1:25)
  Lingo

   

  HoloLens dev kits te bestellen

  Microsoft kondigt op het dev blog aan dat de eerste HoloLens dev kits eind van deze maand worden uitgeleverd. Om een Development Edition te pre-orderen moet je in de VS of Canada gevestigd zijn, deelnemen aan het Windows Insider Program en bereid zijn om $3.000 neertellen.

  hololens

   

  Vooraankondiging MIT subsidie-regeling

  De RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) heeft aangekondigd dat verschillende onderdelen van de MIT-regeling op 10 mei openen voor inschrijving. Voor alle regelingen geldt dat de afhandeling gebeurt in volgorde van binnenkomst en op is op. Onder de MIT-regeling vallen Innovatieadviesproject-regeling, de Kennisvoucher, de Haalbaarheidsproject-regeling en de regeling voor R&D samenwerkingsprojecten (de laatste opent op 5 juli). Om subsidie te krijgen moet je zelf, afhankelijk van de regeling,  tussen de 50 en 65 procent van het subsidiabele bedrag investeren. De MIT-regeling richt zich voornamelijk op applied games. Meer informatie over de randvoorwaarden lees je hier.

   

  Jammen voor een bewegingsgame

  De Maartenskliniek in Ubbergen organiseert 15-17 april een Game Jam voor virtuele loopomgeving GRAIL. Er zijn al enkele GRAIL games, maar de Maartenskliniek wil er graag meer om het oefenen leuk en spannend te houden. Deelnemers krijgen van te voren voorlichting over de medische problematiek, de randvoorwaarden voor de game en de specs van de GRAIL. Ook tijdens de jam is er ondersteuning.

  Het winnende team krijgt €5.000 en mag de game verder uitwerken samen met de leverancier van de hardware. Voor de tweede plaats is er €2.000 en word je derde, dan ga je met €500 naar huis. Meer informatie lees je hier.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img