More

  Weekafsluiting week 8: Tips, kort nieuws, grappige berichten en reminders

  In de weekafsluiting een aantal dingen die we jullie niet willen onthouden, omdat ze nuttig, interessant of gewoon grappig zijn.

  Mild Rumpus op GDC

  Vast onderdeel van GDC is Mild Rumpus. Al jaren zijn ze de hele GDC week te vinden in de West Hall van Moscone Center. Op de Mild Rumpus stand zijn tien indie games van developers over de hele wereld te spelen. Van die tien zijn er dit jaar twee in Nederland gemaakt: Digital Bird Playground van Tom van den Boogaart, en Lieve Oma van Florian Veltman.

  Mild Rumpus
  Mild Rumpus 2015. Misschien zie je bekende gezichten. (beeld: Gamasutra.com)

  Indiecouch

  Het reizen naar events kan er financieel flink inhakken en couchsurfen biedt uitkomst wanneer je de kosten zo laag mogelijk wilt houden. Sinds kort is er Indiecouch, een speciale couchsurf site voor developers. Er zijn al banken beschikbaar over de hele wereld. Door het gekleurde randje om de foto van de host kan je zelfs zien welke game-skills je potentiële host heeft.

  HTC Vive prijs bekend

  Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona is de prijs van de HTC Vive bekend gemaakt: $799. Dat is $200 meer dan de Oculus Rift, maar de Vive wordt geleverd inclusief twee motion controllers – die moet je bij Oculus apart aanschaffen. De Vive is vanaf 29 februari te pre-orderen en in april worden de eerste orders verzonden.

  vive

  E.T. phone home

  Je zal toch maar bekend staan als de man die de slechtste videogame ooit maakte en daarmee verantwoordelijk worden gehouden voor de ondergang van Atari, en de videogame krach in de jaren 80. Dat overkwam programmeur Howard Scott Warshaw, de man die in 1982 de E.T. game maakte. Waarom de game die maar liefst 1,5 miljoen stuks verkocht, toch een mislukking was is te lezen in BBC interview. Overigens is Washaw ook de maker van Yars Revenge, een game die regelmatig wordt betiteld als een van de beste games ooit.

  _88242052_976_howard_desk
  Howard Scott Warshaw (foto door Dave Staugas)

  Games leiden niet zomaar tot agressie

  Communicatiewetenschapper Karin Fikkers promoveerde gisteren aan de Universiteit van Amsterdam op haar onderzoek naar het verband tussen geweldadige games en agressie bij kinderen. Conclusie van Fikkers: Kinderen die in een omgeving leven waar ruzie normaal is, of die agressieve vriendjes hebben zijn vatbaarder voor gewelddadige games. Het proefschrift is hier te lezen.

  GGJNL Demo Night

  Het was druk gisteren bij de GGJNL Demo Night bij Microsoft. Heb je het gemist? Check dan deze Vine van Eline Muijres van de DGG voor een korte impressie.

  Stratego op Steam Greenlight

  Wie niet waagt, wie niet wint, dachten ze vast bij OrangeGames toen ze Stratego voor Steam Greenlight aanmeldden. En gelijk hebben ze. Vind jij dat Stratego een plaatsje op Steam verdient, dan kan je hier stemmen.

  stratego

  Belgische Game Awards

  Vorige week werden in Antwerpen de winnaars bekend gemaakt van de eerste Belgische Game Awards ooit. Dit zijn ze:

  logo_giant-e1452165680865

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img