More

  De Nederlanders en GDC

  Nog een paar weken en GDC in San Francisco gaat van start. Met financiële ondersteuning van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is het mogelijk om Nederlandse bedrijven tijdens GDC meer zichtbaarheid te geven. Hieronder een overzicht van de activiteiten.

  Dutch Business Breakfast

  In het verleden werd dit ontbijt georganiseerd door het Nederlandse Consulaat in San Francisco op de dinsdag van GDC. Helaas wilden zij dit jaar niets organiseren. Onder de bezielende leiding van Peter Laanen is er echter een andere locatie gevonden: het schitterende kantoor van DLA Piper en het Stimuleringsfonds betaalt het ontbijt. Op 15 maart om 7.30 uur begint de inloop met een broodje en een kopje koffie. Om 8.00 uur begint het programma met onder andere keynote speaker Arjan Brussee, co-founder van Boss Key Productions. Brussee is ook bekend als mede-oprichter van Guerrilla Games en de man die samen met Cliff Bleszinski Jazz Jackrabbit maakte. Er zijn nog enkele plekjes voor het ontbijt beschikbaar. Aanmelden kan hier.

  Arjan-Brussee-Development-Director
  Arjan Brussee

  Dutch Showcase Event

  In de middag van 15 maart, tussen 12 en 5 uur, slaan diverse Nederlandse bedrijven hun kamp op in Harlot, een locatie op loopafstand van Moscone Center. Daar kunnen ze pers, publishers, platformhouders en andere zakenrelaties uitnodigen voor meetings. Ben je in de buurt, kom dan gerust binnen wandelen.

  VerkenningGDCStimuleringsfonds
  Impressie Local Multiplayer event GDC 2015, Stimuleringsfonds

  Local Multiplayer en Prototype event

  Vanaf half 6, ook op 15 maart, is Harlot het toneel voor het Local Multiplayer en Prototype event. De Local Multiplayer games die er zijn te spelen zijn gekozen via een open oproep van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. De speelbare games zijn:  (in alfabetische volgorde): Chalo Chalo (Sparpweed), Kabounce (Tivaru), Palooka (Tom van den Boogaart/Sokpop), Pillo (Pillo Games), RITE of ILK (Turtleneck Studios), Rups (LAPP), Should Shoot (Prrrpl), SIHEYU4N (Aran Koning/We are Müesli), Tied Together (napalmtree) en Tricky Towers (WeirdBeard). Dit zijn de bedrijven met een vaste plek, maar Nederlandse developers die een prototype hebben dat ze aan aanwezigen willen showen zijn ook van harte welkom. Meer informatie is hier te vinden.

  Voor de deelnemers aan het Local Multiplayer event heeft Dutch Game Garden in aanloop naar GDC een pitch-training georganiseerd.

   

   

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img