More

  Game Jam in een kerk

  Game developers komen in het paasweekend samen in de Dominicanen Kerk in Zwolle om tijdens de Games [4Diversity] Jam, games te ontwikkelen vanuit religieuze overtuigingen. In minder dan 36 uur kijken de deelnemers of een andere geloofsovertuiging leidt tot vernieuwende games.

  Religie is het derde thema in een serie van gamejams die de afgelopen jaren werden georganiseerd in binnen- en buitenland. Zo werden in 2014 homoseksuele en vrouwelijke perspectieven verkend in San Francisco en Amsterdam, en waagden vorig jaar Melbourne, Los Angeles en Amsterdam zich aan etnische achtergronden.

  kerk

  ‘In de game-industrie is maar weinig ruimte voor geloof en religie’, aldus Menno Deen, voorzitter van stichting Games [4Diversity]. ‘Wij willen laten zien dat iemands religieuze overtuiging op positieve en constructieve wijze een bijdrage kan leveren aan innoverende games. We vinden het wel een spannend thema. Religie is zo’n beladen onderwerp dat we er zorgvuldig mee om moeten gaan. Daarom is bewust gekozen voor een klein jam-gezelschap van maximaal veertig deelnemers.”

  Naast Zwolle, buigen ook jammers in Dublin zich over het onderwerp en er worden initiatieven in andere landen opgezet. Wil je meedoen, dan kan je je hier aanmelden. Mensen die niet mee willen doen, maar die wel benieuwd zijn naar de gemaakte games zijn op 27 maart vanaf 17.00 uur welkom.

   

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img