More

  Weekafsluiting week 7: Tips, kort nieuws, grappige berichten en reminders

  In de weekafsluiting een aantal dingen die we jullie niet willen onthouden, omdat ze nuttig, interessant of gewoon grappig zijn.

  Screenshake

  Vanaf vandaag tot en met zondag kan je in Antwerpen terecht voor de vierde editie van Indie Game Festival Screenshake. Dit betekent lezingen van onder andere Ojiro Fumoto (Downwell), Paolo Pedercini (MolleIndustria) en Marie Foulston (The Wild Rumpus), een kunsttentoonstelling samengesteld door het Franse avant-garde game-collectief Klondike, feestjes en natuurlijk veel games.
  Vanavond worden ook in Antwerpen de eerste Belgische Game Awards uitgereikt. Een overzicht van genomineerde games vind je hier.

  screenshake 2015_localmp

   

  IMGA nominaties bekend

  Deze week zijn de nominaties voor de International Mobile Gaming Awards bekende gemaakt. In de lange rij van internationale producties ook Nederlandse titels. Lines van Gamious is genomineerd in de categorie Best Quickplay Game. Smashy Road: Wanted van Bearbit Studios wist maar liefst twee nominaties in de wacht te slepen: Best Quickplay Game en Excellence in Gameplay.  Een nominatie met een Nederlands randje is Divide by Sheep. Niet in Nederland gemaakt, maar een game uit de line-up van.

  Naast jury awards is er ook een People’s Choice Award. Daarvoor kan online gestemd worden. De winnaars worden op 15 maart in San Francisco bekend gemaakt.

   

  Reminder Creative Europe subsidie

  Vergeet niet dat de deadline voor het indienen voor de videogames regeling van Creative Europe op 3 maart om 12.00 uur in de middag is. Als je vastloopt met je aanvraag, neem dan contact op met Bram Kranendonk van Creative Europe Desk NL. Hij helpt je graag.

   

  Adam’s Venture Origins

  In april van 2015 kondigde publisher Soedesco aan dat zij de IP rechten van de Adam’s Venture franchise hadden gekocht van Vertigo Games. Samen werken ze nu aan een remaster, getiteld Adam’s Venture Origins. En hier is de eerste trailer

   

  Rogues with Benefits

  Je moet nog tot Q3 wachten voor je de online co-operative roguelike, Rogues with Benefits, kan spelen, maar hier is alvast een nieuwe teaser trailer.

   

  Utomik is de “Netflix voor games”

  In Eindhoven wordt er hard gewerkt aan de release van Utomik, een Netflix-achtig platform voor games. Op dit moment draait er een gratis gesloten beta, maar een (betaalde) open beta is in zicht. Hoe het werkt in een notendop: een game wordt in stukjes opgeknipt en als een van die stukjes is gedownload, dan kan je al spelen. De rest van de game wordt op de achtergrond binnengehaald. Utomik heeft contracten voor 500 games, waarvan er nu zo’n 120 live zijn. In een interview op MarketingFacts legt CEO Doki Tops de wat, hoe, waar en waaroms uit.

   

  Solus Project in early access op Steam en Xbox One

  Nederlandse Belg, Unreal engine evangelist en voormalig Control Conference spreker Sjoerd de Jong is eveneens mede-oprichter van Teotle Studios. Teotle werkt momenteel aan de singleplayer survival en exploration experience The Solus Project en die is deze week uitgekomen op Steam Early Access en GOG Games in Development. Volgende week vrijdag komt The Solus Project ook uit op Xbox One Game Preview. Hieronder de early access release trailer.

   

  Heb jij iets voor de weekafsluiting of heb je ander nieuws voor Control, meld het dan via dit formulier.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img