More

  Weekafsluiting week 5: tips, grappige berichten en reminders

  In de weekafsluiting een aantal ‘random’ dingen die we jullie niet willen onthouden, omdat ze nuttig, interessant of gewoon grappig zijn.

  Winnaars Global Game Jam NL

  Afgelopen weekend deden zo’n 1.000 mensen in Nederland mee aan de Global Game Jam. Op de Global Game Jam website zijn 172 games van Nederlandse makelij te vinden. Op de Global Jame Jam NL website een overzicht van de winnaars en op de Facebook pagina een leuke verzameling foto’s van de verschillende locaties.

  Live paint Wispfire

  Zoals we weten is Twitch niet alleen voor live-gamen, maar ook voor live games maken. Op het Twitch-kanaal van Wispfire kan je zien hoe Art Director, Aïda de Ridder, werkt aan Louis Morton, een van de hoofdkarakters uit de game Herald. Ruim 2,5 uur kan je over haar schouder meekijken. Voor de ongeduldige mensen hieronder een speedpaint versie van drie minuten.

  What you see here is 4 hours of work captured in a 3 minute speedpaint. 😉 This was taken from our art stream at twitch.tv/wispfiregames. Enjoy!

  Geplaatst door Wispfire op maandag 1 februari 2016

   

  Facebook stopt met Parse

  Eind vorige week kondigde Facebook aan dat ze met ingang van 28 januari 2017 stoppen met Parse. Kevin Lacker, mede-oprichter van Parse, geeft in de aankondiging aan dat ze blij zijn dat ze veel mensen hebben kunnen helpen om geweldige apps te bouwen, maar dat ze nu hun ‘resources’ elders in moeten zetten. Om het verhuizen van alle data naar een andere service makkelijker te maken biedt Parse ondersteuning.

  Uit Straks! Hidden Folks

  De wereld mag nu weten waar Adriaan de Jongh (ex Game-Oven) nu aan werkt. De game heet Hidden Folks en komt ergens dit jaar uit op Steam (PC & Mac), iOS, tvOS. Het is een soort van Where’s Waldo, maar dan zwart/wit en interactief. Enfin, kijk zelf maar.

  HiddenFolks-Screenshot-Forest-Thumbnail

  Unite Europe wederom in Amsterdam

  Unity Unite Europe zal in 2016 wederom in Amsterdam plaatsvinden. Tussen 31 mei en 2 juni kunnen geïnteresseerden bij de Westergasfabriek terecht voor meer dan 70 presentaties. Praatjes van 2015 zijn hier terug te kijken.

  Winnaars open oproep Applied Games bekend

  Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft de winnaars van hun open oproep Applied games bekend gemaakt. Flavour, Ranj, Wind Tales, Monobanda, IJsfontein en Grendel zijn de winnaars. De winnende games behandelen onderwerpen variërend van bestrijding van overgewicht, tot  de migratieroute van de grutto.

  Snellere WBSO beslissing

  Startende bedrijven die voor de eerste keer WBSO aanvragen ontvangen binnenkort binnen 1 maand een beslissing op hun aanvraag. De versnelde afhandelingstermijn geldt alleen voor de eerste WBSO-aanvraag die startende bedrijven op of na 1 maart 2016 indienen. Meer informatie is hier te lezen.

  DGA brengt korte docu’s uit

  De langverwachte documentaires over de Nederlandse gamesindustrie zijn nu te bekijken op het YouTube kanaal van de Dutch Games Association. Er zijn vier verschillende delen. Het eerste deel biedt een algemeen kijkje in de industrie, deel twee gaat over entertainment games, deel drie over applied games en gamification, en een aflevering over research & development sluit de reeks. Hieronder vast een voorproefje met de trailer.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img