More

  De Weekafsluiting: tips, grappige berichten en reminders

  In de weekafsluiting een aantal ‘random’ dingen die we jullie niet willen onthouden, omdat ze nuttig, interessant of gewoon grappig zijn.

  Barbie goes games

  Barbie heeft het de laatste jaren zwaar te verduren gehad. Was het niet vanwege de onrealistische anatomische verhoudingen, dan wel vanwege de onhandige manier om Barbie met haar tijd mee te laten gaan. Nu doet Mattel weer een nieuwe poging om Barbie uit de jaren 50 te trekken, onder andere door haar nieuwe beroepen te geven. Carrière van het jaar is: Game Developer. Vanaf de zomer is Game Developer Barbie verkrijgbaar.

  Win een reis naar GDC

  Zeptolab, de makers van Cut the Rope, dagen professionals en wannabe game designers uit om deel te nemen aan een Game Designer Challenge. De wedstrijd is gegoten in de vorm van een text adventure. Als je alle drie de rondes weet te volbrengen, en de vele vragen die de kennis testen juist beantwoordt, dan maak je kans op de hoofdprijs: een trip naar GDC in San Franciso. Aanmelden kan tot en met 7 februari.

  Global Game Jam NL vestigt record

  Vanmiddag gaat de Global Game Jam van start. De Global Game Jam NL heeft dit jaar een recordaantal deelnemers. Meer dan 950 game-ontwikkelaars, studenten en andere geïnteresseerden hebben zich ingeschreven voor de jam die tot en met zondag plaatsvindt op acht locaties die onder GGJ NL vallen. Daarnaast zijn er nog twee andere Nederlandse locaties. Bij de meeste locaties ben je ook welkom als je niet mee jamt. Check wel even of je zomaar op de bonnefooi binnen kan lopen of niet. Een lijst van de tien officiële Nederlandse GGJ locaties zijn hier te vinden.

  Kom in GDC stemming

  Op 11 februari wordt bij de Hogeschool van Amsterdam een GDC Vault Night georganiseerd. Onder het genot van een hapje en een drankje kijken de aanwezigen GDC sessies. Het thema is dit keer programming. Een prima gelegenheid om in GDC stemming te komen, maar ook mensen die in maart niet naar San Francisco afreizen zijn van harte welkom. Deelname is gratis, aanmelden kan hier.

  Dutch Showcase op GDC

  Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie Nederland heeft budget beschikbaar gesteld om Nederlandse bedrijven te ondersteunen bij een succesvolle GDC deelname. Een van de onderdelen van het programma is een Dutch Showcase, een plek in de buurt van Moscone Center waar Nederlandse bedrijven hun games kunnen showcasen en meetings kunnen doen. Deelname is gratis. Voor meer informatie en aanmelden kan je hier terecht.

  Hideo Kojima bezoekt Guerrilla

  Deze week bracht game designer Hideo Kojima samen met PlayStation 4’s architect Mark Cerny een bezoek aan Guerrilla Games in Amsterdam. De twee heren doen een 10-daagse tour langs verschillende studios, op zoek naar de nieuwste technologie.

  Hideo Koijima

  (foto: Twitter Hideo Kojima. vlnr: Hideo Kojima, Michiel van der Leeuw, Jan Bart van Beek, Mark Cerny en Hermen Hulst)

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img