More

  Gamefonds en Letterenfonds ondersteunen twee literaire games

  Het Gamefonds en het Nederlands Letterenfonds maken samen de ontwikkeling van twee literaire games mogelijk. De Vlaamse schrijver Joost Vandecasteele werkt samen met indie game studio Happy Volcano aan een game waarin de gameplay de loop van een duister verhaal bepaalt. In de game ‘Puzzling Poetry’ van Studio Louter en dichter Lucas Hirsch herscheppen spelers gedichten. De games worden gepresenteerd op de Frankfurter Buchmesse 2016 (19 – 23 oktober).

  De twee gelegenheidsduo’s van gameontwikkelaars en auteurs namen deel aan een open oproep van het Gamefonds (een initiatief van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mediafonds) en het Nederlands Letterenfonds. Met deze oproep willen de drie fondsen de samenwerking tussen de literaire wereld en de gamesindustrie stimuleren.

  Naar aanleiding van de oproep ontvingen de fondsen bijna 50 projectvoorstellen, waarvan er vijf werden geselecteerd om nader uitgewerkt te worden. Een gezamenlijke adviescommissie van de fondsen selecteerde uiteindelijk twee partijen die subsidie krijgen voor de ontwikkeling van hun game.

  Puzzling Poetry

  ‘Puzzling Poetry’ is een game waarin de speler gedeconstrueerde gedichten van Lucas Hirsch en andere dichters recreëert. De uitdaging is om naast de betekenis van de woorden goed te kijken naar de ritmiek en de grafische verhoudingen. ‘Het spelen met woorden leidt onverwacht tot een nieuwe, geconcentreerde manier van lezen’, aldus de selectiecommissie.

  Puzzling Poetry_vormonderzoek Studio Louter_de dichter_afbrekingen

  Winter

  De game ‘Winter’ van het Vlaamse collectief Happy Volcano is een mobile game, waarin de speler stap voor stap navigeert door een wereld van tiles (tegels). Per stap ontvouwt zich een verhaal, een innerlijke dialoog, geschreven door Joost Vandecasteele, waarvan de speler het verloop bepaalt. De frisse, strakke vormgeving van Happy Volcano is gecombineerd met het duistere literaire verhaal van Vandecasteele.

  Winter 01

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img