More

  De toekomst van Control

  Zoals je wellicht hebt meegekregen zijn Eric Bartelson en Matthijs Dierckx gestopt met Control en hebben ze het stokje aan mij overgedragen. Naast de vele felicitaties kreeg ik ook vragen. Hieronder de balangrijkste antwoorden.

  Waarom neem jij het over?
  Eric en Matthijs hebben bijna negen jaar lang gewerkt aan de opbouw van Control. Daar ben ik ze dankbaar voor, want ik denk dat het voor de Nederlandse gamesindustrie goed is dat een medium als Control bestaat. Toen ze vertelden dat ze gingen stoppen en mij vroegen of ik met Control verder wilde zei ik gelijk ja. Laten we eerlijk zijn, als je zoiets in de schoot geworpen krijgt kan je moeilijk nee zeggen. De voornaamste reden: ik wil Control behouden voor de industrie. Hopelijk kan ik er op termijn ook een inkomen mee verdienen.

  Hetzelfde, maar toch een beetje anders.
  Control wordt een plaats waar je van alles kan lezen dat te maken heeft met de Nederlandse gamesindustrie. Denk aan nieuwe games, nieuws, dev blogs, evenementen, opinie en ga zo maar door. Niet alle posts zijn originele Control-content. Het kan ook een link zijn naar een blog van een developer, maar alleen als de betreffende developer daar toestemming voor geeft. Daarnaast wil ik dingen posten die nuttig zijn voor de lezers. Denk aan deadlines voor awards, subsidies, evenementen en ga zo maar door.

  Nu ik in mijn eentje ben zijn er minder handjes. Als je wat te delen hebt, maak dan bij voorkeur gebruik van dit formulier. Op die manier weet je zeker dat het nieuws bij me binnenkomt én heb ik de benodigde informatie bij elkaar, wat het makkelijker maakt om een bericht te plaatsen

  Gaat Control Conference door?
  Ja, en de kans is zelfs heel groot dat Eric en Matthijs er bij betrokken zijn en me helpen bij het samenstellen van het programma.

  Wat gebeurt er met Control 500?
  Ook Control 500 blijft bestaan. In eerste instantie focus ik me op de Nederlandse website, maar als je Micro Mortems wilt delen, dan kan dat nog steeds (graag zelfs).

  Wat gebeurt er met de jobsite?
  Daar blijft alles bij het oude.

  Wanneer valt de papieren Control weer bij me op de deurmat?
  Voorlopig niet. Er heerst een hardnekkig misverstand dat Control hiervoor subsidie kreeg. Eric en Matthijs hebben dit echter zelf betaald, ondersteund door beperkte advertentie inkomsten. Op dit moment is er geen geld om een gratis blad te verspreiden, maar wellicht dat dit in de toekomst verandert.

  Blijven de Dutch Game Awards bestaan?
  Ja, maar de rol van Control daarin verandert wel. Aangezien ik persoonlijk betrokken ben (geweest) bij verschillende developers bemoei ik me niet met de inhoud van de awards. Nominaties en jurering laat ik volledig over aan ImProvive. Wel blijft Control waarschijnlijk betrokken de organisatie van het diner zelf en is nieuws over de awards te lezen op de website.

  Is Control het enige dat je nu doet?
  Er zijn inkomsten uit de jobsite, die dekken de kosten, maar er blijft niet genoeg over voor een inkomen. Naast Control doe ik dus nog andere dingen waar ik geld mee verdien. Dit heeft geen gevolgen voor content op de site. Vul je het formulier in en voorzie je me van de gevraagde informatie, dan is de kans groot dat ik het plaats. Als het echter niet interessant is voor de lezers van Control, dan behoud ik me het recht voor om dingen niet mee te nemen.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img