More

  Alessandra van Otterlo nieuwe eigenaar Control

  Alessandra van Otterlo wordt de nieuwe eigenaar en ‘show runner’ van alle activiteiten van Control. Na bijna negen jaar treden de twee oprichters terug.

  Van Otterlo is vanaf het eerste moment in diverse rollen betrokken geweest bij Control. Ze is geen onbekende in de Nederlandse gamesindustrie en werkte voor bedrijven en instellingen als Playlogic, RANJ, de NLGD, de DGA en Paladin Studios.

  Recent lanceerde ze succesvol een initiatief waardoor drie jonge developers naar de GDC in San Francisco afreizen.

  Control is in 2007 opgericht als vakblad voor de Nederlandse gamesindustrie. Vanuit het blad ontstonden vervolgens nieuwe events als het jaarlijkse Control Industry Dinner en het tweemaandelijkse Control Gamelab, dat liep van 2011 tot en met 2013.

  De laatste jaren verschoof de focus richting de diverse nieuwssites, de vacature portal en vooral Control Conference. Het grootste Nederlandse congres voor game professionals beleeft dit jaar zijn vierde editie.

  Oprichter en voormalig uitgever Matthijs Dierckx: “Ik ben trots op wat we hebben opgebouwd. Maar negen jaar is een erg lange tijd om met hetzelfde bezig te zijn en ik kijk er zeer naar uit iets nieuws te doen. Ik ben blij dat we in Alessandra de gedroomde opvolger hebben gevonden. Control managen is een zeer lastige klus, maar als iemand het kan, is zij het.” Dierckx blijft actief vanuit zijn bedrijf het Redactielokaal, tot voor kort de uitgeverij achter Control.

  De andere oprichter en voormalig hoofdredacteur, Eric Bartelson: “Wij zijn zeker in het begin nog wel bij Control betrokken, maar dan meer in een adviserende en ondersteunende rol. De koers wordt vanaf nu volledig bepaald door Alessandra, dus dat komt ongetwijfeld goed. Rest ons niets anders dan met trots en tevredenheid terug te kijken op negen mooie, bewogen en woelige jaren.“

  Van Otterlo voegt daaraan toe: “Negen jaar geleden begon het met de overtuiging dat de Nederlandse gamesindustrie een vakblad verdiende. Door het harde werk van Eric en Matthijs is Control uitgegroeid tot een begrip. Dat ze stoppen vind ik erg jammer, maar ik ben blij dat ze mij de kans geven om hun werk voort te zetten.”

  EricB_and_MatthijsD

  Eric Bartelson en Matthijs Dierckx tijdens Control Conference 2014.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img