More

  Control Weekly • Indigo line-up onthuld, (bijna) gratis naar GDC San Francisco & Friese held komt op stoom

  De nieuwe Control Weekly is weer uit met nieuws over Indigo, een open oproep van het Stimuleringsfonds voor deelname aan het local multiplayer event tijdens GDC 2016 in San Francisco, tussenstand van de Larian Kickstarter en heul veel video’s en nieuwe games. Bovenstaand beeld is Grutte Pier, de hoofdpersoon uit Cross of the Dutchman van Triangle Studios, die deze week dan eindelijk toch nog uitkwam. 

  Indigo line-up onthuld

  Schermafbeelding 2015-09-11 om 12.47.53

  Op 29 en 30 september is de Indigo Showcase in TivoliVredenburg, tijdens Control Conference. Maar liefst 32 games zijn dit jaar geselecteerd voor het event. Kijk hier naar de hele lijst. Het evenement is gratis toegankelijk, op 29 september van 10 tot 21 uur en op 30 september van 13 tot 17 uur.

  Met onder meer:

  Open oproep deelname GDC 2016

  Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie roept makers in de gamesindustrie op om een voorstel in te dienen dat gericht is op deelname aan het Local Multiplayer event tijdens Game Developers Conference 2016 in San Francisco (14 – 18 maart 2016). Stuur de game, inclusief motivatie, uiterlijk 19 oktober in. Deze Oproep is de enige mogelijkheid voor ondersteuning door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie voor deelname aan de GDC. Maximaal tien geselecteerde deelnemers krijgen de mogelijkheid hun game te tonen tijdens dit event, ondersteuning in de reis- en verblijfskosten en een toegangspas voor de Indie Summit tijdens de GDC San Francisco.

  Klik hier voor meer informatie over de voorwaarden en de aanvraagprocedure.

  Tussenstand Larian Kickstarter

  Divinity Original Sin II neemt wat gas terug en staat met nog 19 dagen te gaan op een zeer respectabele 1.373.371 dollar.

  https://www.kickstarter.com/projects/larianstudios/divinity-original-sin-2

  Trailers en video’s

  GPTV, ‘de zender van Friesland’ maakte een mooi item over de nominatie van Grendel Games voor de Dutch Game Awards.

  Herinner je nog hoe enkele weken geleden beeld van Ashen Falls, het passieproject van concept artist Gilles Ketting, op deze plek getoond werd? Componist Matthew Florianz zag het ook en raakte geïnspireerd. Dit is zijn soundtrack bij de beelden.

  https://www.youtube.com/watch?v=24DVApbWq2c

  Een nieuwe week, een nieuwe Rami.

  Triangle Games haalt het Friese nieuws met de release van Cross of the Dutchman.

  En dan nog even dit:

  • Je kan op Steam voor 99 cent het papercraft model van Grutte Pier kopen:

  paper grutte

  Uit Nu!

  Cross of the Dutchman – Triangle Studios

  Beyond Eyes (PS4) – Tiger & Squid

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img