More

  Control Weekly • Ruim honderd games voor Dutch Game Awards, hete pepers, Editors' Choice en wéér een award

  Met deze week: Ruim honderd games aangemeld voor de Dutch Game Awards, studenten hebben nog een paar dagen om games in te schrijven voor de Dutch Game Awards, nieuwe Control Magazine is uit en coverartist Jorry Rosman krijgt mooie feature op Kotaku, Bounden wint wéér een prijs, Heroki na vijf jaar eindelijk uit en krijgt meteen een feature in Amerikaanse App Store. Bovenstaand artwork is van afstudeerproject van Thomas Stoop.

  [section label=”Ruim honderd games aangemeld”]

  Ruim honderd games aangemeld voor Dutch Game Awards

  Ennnn… Stop! Vingers van het keyboard en handen los van de muis. Er mogen geen games meer worden aangemeld voor de Dutch Game Awards. Met ruim honderd aangemelde games (waarvan 15 Vlaamse) is er genoeg te kiezen voor de juryleden. De uitreiking vindt plaats op woensdag 30 september tijdens de achtste editie van de Dutch Game Awards.

  LET OP: Studenten krijgen nog een paar dagen extra om hun game aan te melden. Deadline voor studenten is nu WOENSDAG 8 JULI (einde dag). Dat geldt uiteraard ook voor Vlaamse studenten. 

  https://www.youtube.com/watch?v=cnKpRTzVxiI

  [section label=”HKU presenteert alle afstudeergames”]

  HKU presenteert alle afstudeergames

  Het is weer diplomatijd voor opleidingen en dus ook gamesopleidingen. Vorige week hadden we al wat losse projecten van HKU en NHTV, maar deze week kun je vanuit je luie stoel in je te hete kantoor alle afstudeergames van HKU-studenten checken dankzij dit handige overzicht.

  Zijn er andere opleidingen die dit ook doen? Laat het ons weten!

  [section label=”Verhalen vertellen met game assets”]

  Verhalen vertellen met game assets

  Submarine Channel en Amsterdam Creative Industries Network lanceren DE PONT, een (interactief) film- en gameproject. Game- en filmprofessionals en studenten worden opgeroepen een korte game of (interactieve) animatie te ontwikkelen die zich afspeelt op het Amsterdamse Pontje. Binnen het project is de bekende omgeving achter het Centraal Station van Amsterdam nagebouwd in 3D. Deelnemers van DE PONT kunnen hier gratis gebruik van maken. Het project is onderdeel van een onderzoek van de HvA naar de mogelijkheden van 3D software zoals Unity voor storytelling. Het project is open voor game developers, storytellers, animators, interactive designers, sound designers, filmmakers en/of studenten (van allerlei studierichtingen). Meer informatie over deelname is te vinden op depont.submarinechannel.com.

  https://vimeo.com/129754324

  [section label=”Jorry Rosman maakt Control cover”]

  Jorry Rosman maker van Control cover

  Control coverartist Jorry Rosman is ook (eindelijk) ontdekt door Kotaku. Hier plunderen ze zijn Artstation pagina. Hebben wij ook wel eens gedaan hoor. Onderstaand artwork heeft Jorry onlangs voor Control gemaakt (hopelijk vandaag bij iedereen binnen gekomen):

  11143079_10153404891642920_2637031649914444851_o

  [section label=”Kickstarters en Indiegogo”]

  Kickstarters en Indiegogo

  [section label=”Trailers en video’s”]

  Trailers en video’s

  Renowned Explorers International Society van Abbey Games komt uit op 2 september (Steam):

  Nanos van Excamedia is Greenlit en viert dat met deze trailer:

  Rami Ismail doet een interview over Nuclear Throne onder invloed van hete pepers. Met als speciale gast Sony baas Shuhei Yoshida.

  [section label=”En dan nog even dit:”]

  En dan nog even dit:

  • Bounden van Game Oven heeft de European Innovative Games Award gewonnen. Bij de award zat een geldprijs van 10.000 euro.
  • Neelie Kroes bezoekt de Dutch Game Garden en zegt: “Wat mij is opgevallen, is dat jullie wel erg bescheiden zijn. Dat bescheidenheid een deugd is, is onzin. Maak jullie successen bekend. Want wat ik vandaag heb gezien is van wereldklasse.”

  Schermafbeelding 2015-07-01 om 17.22.17

  • Kenney Vleugels heeft naast Kenney Land ook nog eens Kenney Radio met 24/7 game soundtracks.

  [section label=”Uit Nu!”]

  Uit Nu!

  Heroki van Picomy is uit op iOS en is meteen Editors’ Choice in Amerika en nog veel meer andere landen:

  Super Sofie is een sympathieke game van developer Tom Vergult (Terranovita). Hij maakte de game voor een 5-jarig meisje (dochter van vrienden) met botkanker. De game is gratis voor iOS en Android, maar een donatie aan het kinderkankerfonds wordt gewaardeerd.

  1

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img