More

  E3 2015 • Microsofts Game Preview: "Early Access heeft geen beste reputatie"

  Tijdens de E3 persconferentie kondigde Microsoft aan diezelfde dag een eigen early access programma te lanceren onder de naam Game Preview. Vanaf release zijn er twee titels beschikbaar, Elite: Dangerous and The Long Dark, maar er volgen snel meer. Wij vroegen Rami Ismail van Vlambeer en Sherida Halatoe van Tiger & Squid om een reactie.

  Cureren voorkomt problemen

  Ismail heeft voorafgaande aan E3 al gesprekken gehad met Microsoft over Game Preview. Voor Nuclear Throne is het geen optie, aangezien ze al met Sony in zee zijn, maar Ismail ziet mogelijkheden voor toekomstige Vlambeer titels. “Steam Early Access heeft momenteel geen beste reputatie. Door Game Preview te cureren voorkomt Microsoft dergelijke problemen.”

  Voor Game Preview gelden volgens Ismail ook andere regels dan voor een normale launch op Xbox. Zo is er voor Game Preview games geen verplichting om achievements te hebben. Voor wat betreft prijsstelling geldt wel dezelfde regeling als bij een normale Xbox launch. Ismail verwacht voor Game Preview titels echter geen grote marketingpush vanuit Microsoft: “Er is een aparte pagina in de store, maar die wordt niet heel duidelijk aangegeven.”

  Makkelijk misbruik

  Halatoe ziet de lijnen tussen PC en console steeds meer vervagen en de introductie van Game Preview is daar wederom een teken van. Zelf is ze geen groot fan van early access: “Voor sommige games is het goed, maar het is niet altijd duidelijk wat de drijfveer is. Het kan een goede manier zijn om development van een game te financieren, maar van die mogelijkheid kan, net als bij Kickstarter, te gemakkelijk misbruik worden gemaakt.” Om die reden is ze blij met het feit dat Microsoft cureert en de trial mogelijkheid van Game Preview: “Dat geeft de consument bescherming.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img