More

  Control Weekly • Guerrilla Games onthult Horizon, E3 round up, Medische Uit Nu! en indies op Gamescom

  Met deze week E3 round up, nieuw IP van Guerrilla Games gooit hoge ogen, AMC geeft twee medische games uit, dit zijn de tien indiegames die op het Holland Paviljoen staan en Uit Nu! Bovenstaand beeld is uiteraard afkomstig uit Horizon Zero Dawn van Guerrilla Games. 

  [section label=”E3 round up”]

  E3 round up

  Wat een week! Wat een nieuws en wat een hoop geweldige games kwamen deze week voorbij op de E3 in Los Angeles. Alessandra van Otterlo was voor Control ter plaatse en schreef mooie stukken over de Nederlandse inbreng op de beurs en de persconferenties. Bekijk haar E3 verslaggeving hier. 

  Met onder meer interviews met Sherida Halatoe over haar onverwachte optreden bij de Microsoft persconferentie, Martijn Reuvers over de toekomst van Rive en Two Tribes, de mannen van Grotman die bijna werden verdacht van terrorisme en de mannen van Duckbridge die hun spaarvarken moesten slachten om bij de E3 te zijn.

  [section label=”Guerrilla Games nieuwste heet Horizon Zero Dawn”]

  Guerrilla Games nieuwste heet Horizon Zero Dawn

  Het grootste (Nederlandse) nieuws is de onthulling van het nieuwe Guerrilla Games IP. En wat een glorieuze onthulling was het. Horizon Zero Dawn is een adembenemende open-wereld-actie-RPG met een sterke vrouwelijke hoofdrolspeler. Door de barrage aan grote aankondigingen tijdens de Sony persconferentie (Last Guardian, Final Fantasy VII en Shenmue) was Horizon een tijdje niet het belangrijkste gespreksonderwerp, maar in de loop van de week veranderde dat en kreeg de Amsterdamse studio van alle kanten veel lof voor de nieuwe stap voorwaarts. Met veel Awards tot gevolg:

  1536655_10155770204830473_578658174761741521_n

  [section label=”Trailers en video’s”]

  Trailers en video’s

  Nóg een keertje kijken omdat ie zo mooi is?

  Sheride Halatoe presenteert haar game tijdens de Microsoft persconferentie:

  Sonja van Vuure maakte art voor Tiger & Squids beyond Eyes:

  Hermen Hulst legt uit hoe Horizon tot stand is gekomen:

  En hier samen met Art Director Jan Bart van Beek:

  Munch Time 2 voor Xbox One:

  [section label=”Deze indiegames gaan mee naar Keulen”]

  Deze indiegames gaan mee naar Keulen

  Het Stimuleringsfonds en de Dutch Games Association riepen in april makers uit de gamesindustrie op om een voorstel in te dienen voor deelname aan het Holland Paviljoen tijdens de Gamescom Keulen 2015 (5 t/m 9 augustus). De adviseurs zijn tot een interessante selectie gekomen, die de diversiteit en kwaliteit van de Nederlandse independent game-industrie recht doen.

  Gehonoreerde projecten:

  Chalo Chalo – Sparpweed VOF

  Dimension Drive – 2Awesome Studio

  Herald – Wispfire

  Interloper – Monogon B.V.

  Interstellar Rift – Split Polygon

  Lumini – Speelbaars

  Super Man Or Monster – Xform

  The Intruder – Roy Merijn Theunissen

  Unfated: Era of Wanderers – Ludomotion

  Zenzizenzic – bitHuffel

  [section label=”En dan nog even dit:”]

  En dan nog even dit:

  [section label=”Medische Uit Nu!”]

  Medische Uit Nu!

  Het AMC heeft twee apps ontwikkeld om medici ‘op een speelse manier medische kennis bij te brengen en zo de kwaliteit van de zorg te verbeteren’. Medialis en Dr. Game: surgeon trouble zijn volgens ontwikkelaar en chirurg Marlies Schijven van het AMC de eerste games zijn die medisch inhoudelijk van tevoren grondig zijn geëvalueerd.

  Medialis (Android /iOS) is een game die snelle besliskunde traint. Dit gebeurt in de vorm van een quiz waar in sneltreinvaart allerlei vragen worden gesteld rond medische thema’s. Ontwikkelaar: Little Chicken

  In Dr. Game: surgeon trouble (Android / iOS) moet de speler zo snel mogelijk problemen oplossen zoals een storing met de apparatuur waar een laparoscopische chirurg van afhankelijk is. Ontwikkelaar: WeirdBeard.

  https://www.youtube.com/watch?v=nM6m6pqYSG0

  [section label=”Uit Nu!”]

  Uit Nu!

  Lines van Gamious gaat vanavond live op iOS en Windows Phone:

  OrangeGames heeft met Football Mafia een levensechte simulatie van het corrupte leven van een voetbalbobo op Android:

  Schermafbeelding 2015-06-19 om 11.13.07

  Spheritis van Bluestrike is uit op Steam

  Schermafbeelding 2015-06-19 om 13.05.23

  Turmoil van Gamious is uit op Steam Early Access:

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img