More

  Control Weekly • Prototype party, Bingel, Collectieve agenda, Last minute Kickstarters, Arizona Sunshine

  Bovenstaand beeld is een screenshot uit Arizona Sunshine, een VR game van Vertigo Games en Jaywalkers Interactive. Zie verderop de teaser trailer. 
  [section label=”Dutch Game Awards 2015″]

  Inschrijving voor Dutch Game Awards 2015 nu open

  De Dutch Game Awards 2015 zijn dit jaar wat vroeger, in plaats van november vliegen de plexiglazen uilen al op 30 september uit. Schrijf daarom voor 1 juli je game hier in. Dit jaar is de competitie open voor Nederlandse en Vlaamse studios!

  AlleWinnaars2014
  [section label=”Playdev.club”]

  Playdev.club: prototypes spelen en feedback krijgen/geven

  Adriaan de Jongh over Playdev.club:

  Als game ontwikkelaar kan je snel blind worden voor problemen binnen je eigen project. Grappig genoeg zijn dit soort problemen vaak snel te herkennen door andere ontwikkelaars. Binnen de Nederlandse gamesindustrie heerst echter nog niet een cultuur waarin we makkelijk kunnen praten over elkaars ontwerp vóórdat het vast staat. Door gezamenlijk te praten over ‘work in progress’ en prototypes kunnen problemen worden herkend en kan er worden gebrainstormd en gediscussieerd over mogelijke oplossingen. LEES MEER VAN DE OFFICIELE AANKONDIGING.

  Playdev.club gaat 12 juni van start. De eerste keer is er ruimte voor 25 mensen, dus schrijf je snel in. De bijeenkomst is bedoeld voor professionals uit Nederland en Vlaanderen.
  [section label=”Game industrie agenda”]

  Agenda voor de hele gamesindustrie

  Eén kalender voor alle Nederlandse festivals, conferenties, meetups, game jams, fondsaanvraag deadlines, laatste-kans-inschrijvingen, en open calls voor (Nederlandse) wedstrijden. Kopieer deze link (dus niet downloaden!) en voeg de ‘m toe aan je eigen Apple, Google or Outlook Calender. Je kalender update vervolgens automatisch met nieuw toegevoegde events en deadlines. Wederom mooi initiatief van Adriaan de Jongh.
  [section label=”Bingel”]

  Bingel wint internationale award

  Bingel, een online platform voor leraren en leerlingen in het basisonderwijs, heeft de ‘International Educational Resources Award’ gewonnen in London. De maker, het Vlaamse Van In, kreeg de prijs toegekend door een internationale vakjury.

  https://www.youtube.com/watch?v=0m88W2GMa3s
  [section label=”Europees geld”]

   Hoeveel geld kregen we van Europa?

  Op 1 januari 2014 ging het Creative Europe programma (2014-2020) van start met de doelstelling de concurrentiepositie van de Europese cultuur-, film-, televisie- en game-industrie te versterken met een budget van 1,46 miljard euro voor een periode van zeven jaar. In 2014 steunde het subprogramma MEDIA in heel Europa 1790 projecten voor een totaalbedrag van ruim 100 miljoen euro. De Nederlandse audiovisuele sector ontving in 2014 meer dan 5,5 miljoen euro aan financiële steun uit het Creative Europe programma, wat neer komt op ruim 5% van het totale budget. Met dit resultaat staat Nederland op de achtste plaats. Lees meer feiten en cijfers in de brochure Feiten & Cijfers, Creative Europe MEDIA 2014.

  [section label=”Kickstarters”]

  Kickstarters

  Dimension Drive van 2Awesome gaat in de herkansing na het vervelende incident van vorige week toen een trol in de laatste minuten van de campagne toesloeg en het team bijna knock out sloeg. Maar de mannen van 2Awesome vechten terug en dit keer ziet het er zeer veelbelovend uit:

  https://www.kickstarter.com/projects/2awesomestudio/dimension-drive-jack-is-back

  Laatste drie dagen voor Herald van Whispfire. Help mee om dat laatste geld binnen te slepen:

  https://www.kickstarter.com/projects/herald/herald-an-interactive-period-drama

  [section label=”Trailers en video’s”]

  Trailers en video’s

  Dit is een leuke verrassing: samenwerking tussen Vertigo Games en Jaywalkers Interactive. Arizona Sunshine is een VR zombie survival voor de HTC Vive en wordt volgens het persbericht eind 2015 verwacht.

  https://www.youtube.com/watch?v=uEnUIGiPeOU

  Deliver Us The Moon van KeokeN Interactive blijft ook in deze nieuwe trailer intrigeren:

  https://www.youtube.com/watch?v=5bwwUvWGo80

  Zweef door bizarre landschappen op zoek naar je hondje Laika:

  Leuk overzicht van Nederlandse games door de jaren heen. Er komen 110 games voorbij dus kijk snel of die van jou er ook bij zit. Maker is ene Tom die een YouTube kanaal vol heeft met ouwe gamescompilaties.

  Jets, de nieuwe game van KLM en Little Chicken heeft een link met de echte wereld. Krijg extra in-game beloningen als je op Schiphol op tijd bij de gate bent.

  De eerste 5 minuten van Action Henk door Kotaku journalist Mike Fahey.

  Bounce Baby van Nuvorm komt 28 mei uit voor iOS.

  Kleurrijke gamedocu:

  Hey kijk! Het is Amsterdam… ohnee… Utrecht… Het is Utram of Amstrecht in Critical Ops.

  [section label=”Playtest helpt met het testen van je game”]

  En dan nog even dit

  Fan van Lethal League? Dan is dit tshirt onmisbaar. Bestel ‘m hier.

  Schermafbeelding 2015-05-21 om 23.26.39
  [section label=”Uit Nu!”]

  Uit Nu!

  Swords & Soldiers II van Ronimo Games is uit voor Wii U.

  Interloper van Monogon Games is uit op Steam.

  Jets, de tweede game van KLM met Little Chicken is uit voor iOS en Android.

  Nom Cat van Lucky Kat Studios scoort lekker op iOS en Android.

  Hylaria van HylariaApp is een eigentijdse versie van de oude memory spellen. Speel ‘m op iOS, Android of online.

  Pixel Pixies heeft het afgelopen jaar niet stil gezeten. Twee projecten kwamen onlangs uit, waarvan eentje een game voor kids. Maan & Muis Max is een app voor kinderen die net beginnen met leren lezen en schrijven. De iOS versie staat nu in de App Store (in het Nederlands en Fries), de Android-versie volgt snel.

  Mad Multimedia maakte in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de (serious) game Safety Heroes over risico’s op de werkvloer en de preventieve maatregelen/tools. Speel de game online, op iOS of Android.

  https://www.youtube.com/watch?v=vfDdT8AZYF0

  Intrigerend kaartspel Bycatch van Hubbub en Subalekha Udayasankar. Koop het via de website.

  IMG_3703-v01-16x9

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img