More

  Control Weekly • Indievelopment, Unreal User Group NL, Kickstarter Trol, DGA Reboot

  Bovenstaand beeld is een detail uit het artwork van Jet Set Radio, één van de vijf afbeeldingen die Cook and Becker in samenwerking met Sega heeft geproduceerd en verkoopt. Bekijk hier meer. 
  [section label=”Indievelopment 2015″]

  Indievelopment 2015

  Vandaag begint in de Jaarbeurs te Utrecht Indievelopment 2015, de vierde editie van het gamecongres voor en door studenten. Met maar liefst vier parallel tracks is Indievelopment groter dan ooit. Een greep uit de sprekers: Jack Attridge (Godus), Joonas Turner (Nuclear Throne), Karol Zajaczkowski (This War of Mine), Matthew Marteinsson (Mark of the Ninja) en Phoenix Perry (Dozen Eyes Games).

  1431682243820-1198830773
  [section label=”Dutch Games Association reboot”]

  Dutch Games Association reboot

  De DGA dag afgelopen woensdag in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam was vooral bedoeld om het vertrouwen van de Nederlandse studio’s te herwinnen. De Dutch Games Association was een tijdje niet heel zichtbaar, maar met een vernieuwde strategie moet het weer relevant worden voor developers, academici, ondernemers, freelancers en alle anderen die deel uitmaken van de sector. Grootste wapen in het charmeoffensief is DRIVES, een online platform waar alle leden en niet-leden elkaar kunnen treffen om kennis uit te wisselen. Bekijk het hier.

  DGA dag
  De presentatie van DRIVES met de beheerders van de verschillende kanalen. Vlnr Joris Dormans (Development), Ellis Bartholomeus (Research), Niels ’t Hooft (Inspiration), Horst Streck ( Value Network), Louis Kinsbergen (Entrepreneurship) en Krista Hendriks (Services).

  [section label=”Trol zorgt (te laat) voor wereldwijde aandacht voor Dimension Drive Kickstarter”]

  Trol zorgt (te laat) voor wereldwijde aandacht voor Dimension Drive Kickstarter

  Met nog een paar uur en zevenduizend euro te gaan leek de Kickstarter campagne van 2Awesome Studios niet te lukken, maar een genereus bod van een onbekende man tilde Dimension Drive over de goal van 30.000 euro. Het team was vol ongeloof, maar buiten zichzelf van vreugde. Totdat ze het bericht kregen van de mensen achter Kickstarter dat het een ‘frauduleuze handeling’ was en dat het feest niet doorging. Een gemene streek die veel internationale pers haalde, zoals bij Kotaku en Polygon.

  [section label=”Divinity: Original Sin Enhanced Edition naar consoles”]

  Divinity: Original Sin Enhanced Edition naar consoles

  Today we are very excited to announce Divinity: Original Sin Enhanced Edition for PS4 and Xbox One as well as PC, Mac, SteamOS and Linux. This isn’t just some patch or minor content update to the game you all know and (hopefully) love; it’s a whole new experience! With controller support, local co-op with split screen, fully voiced characters, a totally reworked story (with a brand new ending), and much more, we’re very proud to finally be able to share what we’ve crafted here at Larian.

  In the update video below, Swen reveals a little more about the fantastic new features you can look forward to in Divinity: Original Sin Enhanced Edition.

  [section label=”Ben Schouten lector Hogeschool van Amsterdam”]

  Ben Schouten lector Hogeschool van Amsterdam

  Deze week hield Ben Schouten zijn inaugurale reden als lector:

  “Elk spel beduidt iets”, zei Huizinga al. Het maakt van een alledaagse praktijk een bijzondere ervaring die ons kan binden rond een gemeenschappelijk doel of thema. Dat inzicht komen we vandaag de dag overal tegen. In de gezondheidszorg, de politiek, het onderwijs en de wetenschap, steeds vaker worden spelelementen en ‘Serious Games’ gebruikt om mensen te verleiden, te motiveren, iets te leren of te overreden. Die ontwikkeling stemt hoopvol. Maar wie bepaalt de regels? En zijn er naast winnaars ook verliezers?

  Lees verder >>
  [section label=”Unreal Engine User Group Nederland]

  Unreal Engine User Group Nederland

  Er is een Nederlandse Unreal Engine User Group Nederland gestart in samenwerking met Epic.

  Ons doel: het bieden van een platform voor kennisuitwisseling, inspiratie en een plek om te netwerken. Wij organiseren een aantal bijeenkomsten per jaar in Amsterdam, waarop professionals en bureaus hun beste werk laten zien en met de leden kunnen delen hoe ze te werk zijn gegaan. Voor iedere bijeenkomst nodigen we interessante sprekers uit. Het streven is om bijeenkomsten te houden waar gemiddeld 250 bezoekers komen. Na de presentaties is er een netwerkborrel voor het leggen en onderhouden van contacten. Naast de grotere bijeenkomsten willen we ook kleine meetups organiseren. Die behandelen wat specifiekere onderwerpen waar we dieper op in kunnen gaan. Lid worden is gratis en leden kunnen na inschrijving gratis naar de bijeenkomsten.

  Daarnaast zal de website gebruikt worden als centraal punt waar leden elkaar kunnen vinden, kennis uitwisselen en met elkaar kunnen discussiëren. Samen met de leden zal de website en de User Group verder worden uitgebouwd tot een actieve en open community. Ga naar de website voor meer informatie en om lid te worden.

  [section label=”Call for Entries Cinekid”]

  Call for Entries Cinekid

  Het 29ste Cinekid Festival vindt dit jaar plaats van 15 tot en 23 oktober in Amsterdam en van 17 oktober t/m 1 november op meer dan 30 locaties door heel Nederland.
  Een belangrijk onderdeel is de jaarlijkse uitreiking van de Beste Nieuwe Media Productie. De winnaar wordt bekroond met een Cinekid Leeuw en een geldbedrag van € 7.500,- Maak ook kans op die prijs door uw game in te zenden die in de periode van 1 juli 2014 – 1 juni 2015 op de markt is gekomen. Van alle inzendingen wordt door een vakjury een selectie van maximaal 12 producties samengesteld die worden opgenomen in de programmering van het MediaLab.

  Inzendingen kunnen gedaan worden op http://webforms.cinekid.nl/De sluitingsdatum voor inzending is 1 juni 2015.

  [section label=”Spelen in het donker”]

  Spelen in het donker

  Aanstaande zaterdag 16 mei in Den Bosch bij SHINE festival:
  Play in the Dark met Playful Arts Festival!

  Met onder andere Weeping Angels (Play:Vienna), Soundodger (Studio Bean), JS Joust ( Die Gute Fabrik) en Air Match (Alejandra Huerta & Jara López).

  [section label=”Open oproep Literaire Games”]

  Open oproep Literaire Games

  Uit nieuwsgierigheid naar de interactiemogelijkheden tussen literatuur en games, schrijven het Nederlands Letterenfonds en het Gamefonds de Open Oproep Literaire Games uit. Deze eenmalige ronde zal in juni 2015 plaatsvinden en is exclusief voor de ontwikkeling en productie van Nederlandstalige literaire games. Auteurs en gameontwikkelaars kunnen binnen deze Open Oproep een voorstel indienen voor de gezamenlijke ontwikkeling van een literaire spelervaring. Voorstellen kunnen tot en met 8 juni 2015 worden ingediend. Meer informatie over de Open Oproep en hoe hiervoor aan te vragen vindt u op deze website onder Subsidies.

  [section label=”Trailers en video’s”]

  Trailers en video’s

  Swords & Soldiers II van Ronimo Games komt er aan.

  De gamesindustrie in Groningen leeft.

  https://www.youtube.com/watch?v=JeQUQUeGlGg

  Het Vlaamse LuGus Games maakt een racegame met drones.

  [section label=”En dan nog even dit…”]

  En dan nog even dit:

  • Interloper van Monogon Games komt uit op 21 mei.
  • Napkin Game Studio van Stefan Wijnker komt 1 juni uit op iOS en Android.
  • Check die prachtige serie artworks bij Cook and Becker, gemaakt in samenwerking met Sega door diverse kunstenaars.

  Cook en Sega

  [section label=”Uit Nu!”]

  Uit Nu!

  With the Wind van Twirlbound is uit op iOS.

  Karmaflow is met deel I & II compleet en nu te spelen via Steam.

  Action Henk van RageSquid is nu ook echt uit op Steam.

  Hoi Holland van IJsfontein leert niet-Nederlanders over Nederland. Gratis op iOS en Android.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img