More

  Control Weekly • Lunagames failliet, Economieles van de Entreprenerd, Artcamp

  Bovenstaand beeld is van freelance concept artist Titus Lunter die onlangs is begonnen als docent bij online kunstopleiding Art Camp. Check hier meer werk van hem.
  [section label=”Lunagames failliet”]

  Lunagames failliet

  Lunagames was een uitgever en ontwikkelaar van (met name) mobiele games, gevestigd in Emmen. Het bedrijf scoorde hoge aantallen downloads op bijvoorbeeld de Nokia-platformen en scoorde bescheiden hitjes door in te spelen op actuele ontwikkelingen en events. Het was sinds kort ook op Steam actief met voor dat platform a-typische games.

  Bekijk hier een overzicht van alle artikelen over Lunagames op deze site.

  Door het faillissement zijn 10 arbeidsplaatsen verloren gegaan.

  We hebben tot nu toe geen extra informatie over het faillissement, maar het ligt voor de hand dat ondanks hoge aantallen downloads de inkomsten uit de advertenties niet voldoende waren het bedrijf overeind te houden.

  Ook slaagde het bedrijf er niet in een Kickstarter-campagne onder de aandacht te krijgen van een groter publiek. Luna League Soccer bereikte 7 backers voor een totaal van 304 euro –het doel was € 7.500. De game is uiteindelijk wel uitgebracht.

  Vooralsnog zijn de spellen van de uitgever ter download beschikbaar op de diverse platformen.

  Lunagames International B.V. te Emmen is failliet verklaard op 21-04-2015 door rechtbank Noord-Holland, vestiging Haarlem. Als curator is aangesteld mr. R.A. van Wijk. Er zijn nog geen faillissementsverslagen beschikbaar.

  [section label=”Dutch Game Association lanceert nieuwe website”]

  Dutch Game Association lanceert nieuwe website

  De DGA heeft deze week de nieuwe (Engelstalige) website gelanceerd met verschillende platformen voor de verschillende onderdelen van gamesdevelopment. De website wordt officieel gelanceerd en geïntroduceerd tijdens de DGA dag in Pakhuis de Zwijger op 13 mei aanstaande. Stuur een mailtje als je erbij wil zijn.


  [section label=”Sjoerd is een Entrepenerd”]

  Sjoerd is een Entrepenerd

  Eén van de platformbeheerders van de nieuwe DGA site is Sjoerd Wennekes, zakelijk leider van Monobanda. In de YouTube serie De Entrepenerd behandelt hij de zakelijke kant van development. Daarbij heeft hij ook input van developers nodig dus bekijk die video en praat mee in de comments.

  [section label=”Flega Dag in Kortrijk op 27 Mei”]

  Flega Dag in Kortrijk op 27 Mei

  Every year FLEGA hosts its general assembly, where all FLEGA members vote for our budgets. Voting is for FLEGA members only, but the general assembly is open to all and the perfect opportunity to discover what FLEGA has done during the past months and intends to do in the coming months.

  Let your voice be heard: share your comments and suggestions with the board, the members and everyone else attending this annual event.

  Afterwards go for an optional guided tour of The Level (state-of-the-art game incubator) and join us for a drink at our FLEGA Cafe.

  Free event, open to all (voting members only), but please register upfront. Become a FLEGA member now.

  [section label=”Krijg les van Titus”]

  Krijg les van Titus

  This summer, Titus Lunter will be teaching Art Camp: Environment Concept Design. Titus is a gifted artist, and a phenomenal teacher. You do not want to miss out on this.

  Screen Shot 2015-05-06 at 14.37.43
  [section label=”Spelen in het donker”]

  Spelen in het donker

  An adventurous evening with games and interactive installations in the dark! Play in the Dark is a successful part of Playful Arts Festival. For SHINE Playful Arts Festival selected some exciting, accessible games and installations. Contributions from Alejandra Huerta Jara and López: Air Match, Cardboarders: Wayang workshop; Studio Bean: Soundodger and Philip Ehrmann: Weeping Angels. Location: Festivalhart – DRÔHME @ SHINE Festival. Paleiskwartier ‘s-Hertogenbosch. Zaterdag 16 Mei om 20.00 uur.

  [section label=”Geheim project? Welk geheim project?”]

  Geheim project? Welk geheim project?


  [section label=”Trailers en video’s”]

  Trailers en video’s

  Polygon praat over Verdun.

  [section label=”En dan nog even dit:”]

  En dan nog even dit:

  • De mesjogge rechtszaak die tegen Sony was aangespannen vanwege de niet behaalde, maar wel beloofde 1080p resolutie in Killzone: Shadow Fall multiplayer is nietig verklaard.
  • Interessepeiling deelname Holland Paviljoen op Tokyo Game Show in opdracht van Ministerie van Buitenlandse zaken. KLIK HIER voor meer info.
  • Guns, Gore & Cannoli van het Vlaamse Crazy Monkey Studios scoort goed in de eerste week in de verkoop. 20.000 exemplaren vlogen over de digitale toonbank van Steam
  • Dimension Drive van 2Awesome studio heeft nog 5 dagen om 17.000 euro op te halen. Ze kondigen de samenwerking met weer een andere game aan, dit keer Drifting Lands.

  unnamed

  Screen Shot 2015-05-04 at 11.28.01
  [section label=”Uit Nu!”]

  Uit Nu!

  Malebolgia van het Vlaamse Dascumaru (Jochen Mistiaen) is nu te spelen via Steam

  Kika & Bob van LuGus Games is nu te spelen op iOS.

  screen520x924

  Monkube heeft twee versies van BlastBall in de aanbieding, GO en MAX. Go is de gratis versie die de spelregels van BlastBall uitlegt en je per spel 15 beurten geeft. Vind je de puzzel-mechanic leuk, dan koop je MAX om met alle toeters en bellen erbij aan de slag te gaan. Je krijgt in de volledige versie 25 zetten die kunnen leiden tot waanzinnige scores.

  GO op iOS, Android en Windows Phone

  MAX op iOS, Android en Windows Phone

  Stratego van Youdagames krijgt een grote update ter ere van het 200 jarig jublieum van de Slag bij Waterloo. Haal ‘m hier op iOS, Android, Amazon of Facebook.

  STRATSP_960x640_05_NL

  Castaway Paradise van Stolen Couch Games is nu ook te spelen via Steam.

  Screen Shot 2015-05-08 at 12.50.04

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img