More

  Control Weekly • €600.000 voor IP Adam's Venture; Succes voor Triumph; Literaire Games; Opening DGG; UitNu!

  Triumph wederom, eh, triomfantelijk…

  Triumph Studios doet het goed met Eternal Lords Expansion voor Age of Wonders III –nu ook voor Mac en Linux. Speaking of which: zo zag de Steam Mac chart er uit:

  TriumphOnSteam

  Ondertussen blaast Codemasters het vorige IP van de studio nieuw leven in:

  Open Oproep Literaire Games

  Uit nieuwsgierigheid naar de interactiemogelijkheden tussen literatuur en games, schrijven het Nederlands Letterenfonds en het Gamefonds de Open Oproep Literaire Games uit. Deze eenmalige ronde zal in juni 2015 plaatsvinden en is exclusief voor de ontwikkeling en productie van Nederlandstalige literaire games. Auteurs en gameontwikkelaars kunnen binnen deze Open Oproep een voorstel indienen voor de gezamenlijke ontwikkeling van een literaire spelervaring.

  Lees meer >>

  Dutch publisher buys Adam’s Venture IP from Vertigo Games

  Dutch videogame publisher, SOEDESCO, has acquired the full IP rights to the Adam’s Venture franchise. SOEDESCO bought the IP rights for €600.000 from Vertigo Games, known for working on SteamVR project Skyworld and World of Diving. Vertigo Games will remain involved with developing games for the franchise.

  Lees meer >>

  Nieuwe locatie DGG geopend

  Gisteren is de nieuwe locatie van de Dutch Game Garden officieel geopend.

  Coming soon

  Interloper verschijnt op 21 mei voor PC, Mac & Linux.

  Bekijk de infographic over de beta>>

  Hylaria van Fablesmith

  Free brain training game for iOS, Android and Web

  Get ready for some mental gymnastics, because Hylaria puts a unique spin on memorizing games! Remember all the colorful characters you meet here, along with the bizar places they inhabit. And after they hide behind their tiles, you’re challenged to link characters and scenes together for as long as you can. How far can your brain take you?

  Mayan Death Robots

  Sileni Studios, the masterminds behind Mayan Death Robots (PC & consoles) released a new gameplay trailer for the upcoming robotic annihilation game today. In the new video, you’ll be introduced to two new combatants, the playable robot Huracan, and the boss character, Tohil.

  Action Henk verschijnt op 11 mei

  Nieuw op Steam Greenlight

  Nanos

  The indie hit of Firstlook 2014 and the Dutch Comic Con 2015 has found its way to Steam Greenlight. Have you always wanted to play a brick-breaker with four players? Then support us on Steam Greenlight!

  From the team of Excamedia Academy comes Nanos, the new revolution in the brick-breaking genre. You’ve probably played it hundreds of times: you break tons of bricks by shooting balls with a pad. Nanos is much more! It has the basis of classics Arkanoid and Breakout, with a touch of Pong. However, you’ve never experienced this genre yet with multiple players at the same time. Nanos can be played with up to four players. A brick-breaking game never was this fun!

  https://www.youtube.com/watch?v=LBtub2KTBu8

  Nieuw op Kickstarter

  Herald – An Interactive Period Drama

  Herald is a two-part interactive period drama for PC, Mac and Linux that plays as a mix between a visual novel and a 3D point and click adventure game. You are Devan Rensburg, a man of mixed heritage, assigned to work as a steward aboard the merchant ship HLV Herald.

  As a steward, you are responsible for the well-being of all passengers on board, be they rich or poor, important or downtrodden. Your job is best done without anybody noticing, so if a conflict should arise, you are well-served to solve it before the captain gets wind of it.

  Which side of morality will you be on? Are you going to stand up for the oppressed, or will you stand idly by as those in authority abuse their power? Either way, you are responsible for your choices, and you will carry the consequences.

  UitNu!

  GAMELOADING – RISE OF THE INDIES

  This documentary explores the new global subculture of independent game development. In the spirit of movements like the French New Wave, the Punk and Grunge scenes, hundreds of indie auteurs are emerging and finding success with their own unique voices and artistic goals.

  Delirium Experience (IJsfontein, e.a.)

  Tijdens een delirium zijn mensen verward, zien ze dingen die er niet zijn en gedragen ze zich anders dan anders. Vanwege de heftigheid van de symptomen stuit een patiënt vaak op onmacht of zelfs onbegrip bij verzorgend personeel en familieleden. Een goede diagnose en daarop aangepast handelen zijn cruciaal om zo snel mogelijk weer helder te worden. Door onbekendheid en onbegrip over deze aandoening wordt een delirium vaak helaas te laat herkend en inadequaat behandeld.

  Stichting Effectieve Ouderenzorg heeft daarom de Delirium Experience ontwikkeld.

  DUIFKOPTER 2.0

  Het Nationaal Comité 4 en 5 mei brengt vandaag een vernieuwde versie van de vrijheidsgame Duifkopter uit. Het comité introduceerde dit gratis spel voor smartphones vorig jaar zeer succesvol met een rating van 4,5 sterren. Er zijn extra levels toegevoegd met quotes over vrijheid van onder meer Thé Lau, Dotan, Mandela en Mainstreet. Ook kunnen spelers de route van de bevrijding van 1945 bij elkaar puzzelen. De game is er voor Android en IOS en is vanaf nu te downloaden in de stores. Met de game wil het comité mensen op een speelse manier laten nadenken over vrijheid.

  In Duifkopter ervaren spelers dat je iets moet doen voor de vrijheid van anderen. Door de quotes te delen via social media dragen zij hun steentje bij aan het thema ‘Vrijheid geef je door’. Duifkopter is laagdrempelig, voor jong en oud en het hele jaar door te spelen. De game zal in de toekomst doorontwikkeld worden. De directe link naar de game vindt u hier:

  Google Play
  App Store 

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img