More

  Control Weekly • Early Access, Greenlight, Kickstarter, Releasedata, Trailers en nieuwe games

  Oproep deelname Gamescom

  Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ondersteunt ook dit jaar tien Nederlandse indie developers die hun game willen tonen op het Holland Paviljoen tijdens Gamescom 2015. Ben je geïnteresseerd om mee te doen? Stuur dan je game, inclusief motivatie, uiterlijk 1 mei in via de online aanvraagomgeving van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Lees hier meer over deze regeling. Hieronder het blad dat Control maakte voor de editie van vorig jaar. Ook dit jaar staat er een publicatie gepland.

  Vlaanderen op Gamescom

  Op dit moment doet de Vlaamse belangenorganisatie FLEGA onderzoek naar de haalbaarheid van een gedeelde Vlaamse stand op Gamescom. Gamebedrijven uit Vlaanderen kunnen via dit mailadres laten weten of er behoefte is aan een dergelijk initiatief. Hoe meer aanmeldingen, hoe lager de kosten.

  Early Access voor Zenzizenzic

  De game van bitHuffel met de heerlijke naam Zenzizenzic is nu uit op Steam Early Access.

  Teddy Terror Kickstarter & Greenlight

  Teddy Terror is een horrorgame van Rage Monster Games en Runic Sounds waarin een klein jongetje en zijn teddybeer vechten tegen nachtelijke monsters en een uitweg zoeken uit zijn nachtmerrie. Het idee en de eerste playable zijn ontstaan tijden de IndiesDe game begint binnenkort aan zijn Kickstarter- en Greenlightcampagne en hier is alvast de eerste trailer:

  Releasedatum voor Verdun

  De game is al vanaf 2006 in ontwikkeling op verschillende engines en voor verschillende platformen, maar nu heeft Verdun van M2H en Blackmill Games dan eindelijk echt een releasedatum: 28 april. Zie hieronder een overzicht van het lange ontwikkeltraject.

  Killzone Mercenary gratis

  De fijne PS Vita Shooter Killzone Mercenary is deze maand gratis voor PlayStation Plus leden. Hoewel voornamelijk in Engeland (Guerrilla Cambridge) in elkaar geschroefd, volledig bedacht in Amsterdam.

  Trailers

  Napkin Game Studio voor mobiele apparaten met iOS of Android van Stefan Wijnker is bijna beschikbaar. Hier alvast een voorproefje.

  Goed nieuws voor Vlaamse studio’s

  De Belgische minister-president Charles Michel heeft onlangs verschillende initiatieven afgekondigd die ondernemerschap moeten stimuleren en dus ook ten goede komen aan Belgische gamestudio’s. Vooral van belastingvoordelen en lagere loonkosten wordt verwacht dat ze een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van beginnende gamebedrijven volgens FLEGA.

  Werken in de Nederlandse gamesindustrie

  Hoe gaan we met elkaar om in de Nederlandse gamesindustrie? Een HKU studente doet onderzoek naar dit onderwerp en heeft daarvoor jouw (want gameprofessional) hulp nodig. Vul daarom deze enquete in.

  Lector Mata Haggis

  NHTV benoemt met ingang van 1 april 2015 dr. Mata Haggis als Lector Creative & Entertainment Games. Het lectoraat valt onder de opleiding International Game Architecture and Design (IGAD). Mata Haggis sluit zich aan bij de huidige lectoren Igor Mayer en Marnix van Gisbergen.

  Muziekje erbij

  Rutger Muller geeft een voorproefje van zijn binnenkort te verschijnen Diskette Deluxe EP.

  En dan nog even dit:

  • Stolen Couch Games moet diep door het stof nadat het eerst nogal onnadenkend een boos persbericht de wereld in had geslingerd met beschuldigingen aan het adres van Jay van Hutten, voormalig partner in Ichi. Bleek dat Van Hutten de ontwikkeling van zijn Nintendo 3DS game Pazuru wel degelijk vooraf had gemeld aan Stolen Couch en dat de publiekelijke verontwaardiging daarover behoorlijk misplaatst was.
  • BNR Nieuwsradio praat met Reinout te Brake over innovatiegeld van de overheid. Luister hier naar het fragment.
  • Kaarten zijn nu te koop voor het Indie Games Concert 2015 in ’t Paard van Troje. Het is een samenwerking tussen DutchGameMusic, HKU en het Residentie Orkest en geholpen door een handjevol Nederlandse game-componisten en -arrangeurs dat bestaande en nieuwe werken omzet naar orkest versies. Koop je kaarten hier of hier.
  • Beetje laat, maar niet minder gemeend: Gefeliciteerd Larian Studios met het winnen van de award voor Vlaams cultureel ondernemerschap voor de ontwikkeling van Divinity: Original Sin.

  Uit Nu!

  Het Vlaamse i-illusions heeft de mooie platformer Element4l uitgebracht voor PS Vita.

  Xform is alive! De Utrechtse studio mag dan helemaal uitgekleed en back to basic zijn, het uitbrengen van games gaat gewoon door. Zoals deze Rally Point 4 voor Windows Phone en Windows PC. 

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img