More

  Control Weekly • Een goede vrijdag voor taalles, pitches, interviews, trailers en nieuwe games

  Taalles met Rami Ismail

  We hebben het al eerder gehad over gamedev.world, het nieuwe initiatief van onder andere Rami Ismail, dat is bedoeld om mensen over de hele wereld samen te laten komen in een gemeenschappelijke interesse in games en gamedevelopment, ongeacht de taal die ze spreken. Ismail introduceerde dit initiatief in twee praatjes op GDC. Hij deed dat met een zeer vermakelijke stoomcursus Arabisch. Check beide praatjes op zijn site:

  Keoken Interactive pitcht bij Epic

  Keoken Interactive was een tijd bezig met een veelbelovend horrorspel, maar dat wilde toch niet helemaal vlotten. Unity deed net niet wat de heren voor ogen hadden en het project stokte. Tijd voor een frisse wind. Een nieuw project in een nieuwe engine. Het werd Unreal en het nieuwe project heet Deliver Us The Moon. Check de pitch die Keoken maakte om in aanmerking te komen voor de Unreal Dev Grants.

  Lizzy Wanders update

  Vorige week meldden we dat er een aantal Nederlandse studios was genomineerd voor een Amaze Award. Het blijkt dat we een belangrijke Nederlandse inbreng over het hoofd hebben gezien. Liselore Goedhart heeft namelijk de art gedaan voor een andere genomineerde, namelijk Sentree van Glitchnap. Check de trailer en je ziet meteen haar kenmerkende stijl. Verder werd ze tweede in de categorie Graphics tijdens de laatste Ludum Dare met de game The Aardvark and the Manatee (samen gemaaktvmet Aran Koning).

  Win bij Cinekid

  Cinekid is een filmfestival voor kinderen, maar het is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot veel meer dan dat. Tijdens het festival is bijvoorbeeld ook ruimte voor installaties en games. Er worden ook prijzen uitgereikt aan games plus een geldbedrag. Wil je meedoen aan de competitie, stuur dan voor 1 juni je game in. Kijk hier voor de regels. 

  Sword & Soldiers II uitgelegd in Engrish

  Swords & Soldiers II komt op 21 mei uit en dat werd tijdens Nintendo Direct bekend gemaakt. Check het moment:

  Flavour krijgt DSSH certificaat

  The Dutch Society for Simulation in Healthcare (DSSH) heeft de game Meldkamer Control het ‘Quality Label for Valid Games’ toegekend met drie sterren. Dat betekent dat de game is gevalideerd en dus goed bevonden voor zijn doel. Meldkamer Control helpt met het trainen en beoordelen van meldkamerpersoneel voor ambulancediensten. Flavour-baas Emily Jacometti sprak over haar business op 7ditches.tv (zie hieronder).

  Gamen met dementeren

  Vier jaar duurde het PhD. promotieonderzoek naar de inzet van games bij dementerende ouderen. Doel was om te onderzoeken hoe games dementerende ouderen weer actief kunnen krijgen en ‘daarmee hun levensvreugde te vergroten’. De resultaten zijn nu gevat in het product Active Cues Tovertafel. Project van een waslijst met partners waaronder TU Delft, VU en Monobanda Digital.

  Trailers

  Op 16 April komt Westerado Double Barreled uit en dat wordt met deze belachelijk koele en interactieve trailer duidelijk gemaakt:

  Beyond Eyes, de Xbox One indiegame van Tiger Squid (Sharida Halatoe) gooit internationaal hoge ogen en heeft een nieuwe trailer.

  Gamious toont eerste beelden van de interessante sim game Turmoil. Zoek olie, vind olie, boor olie, repeat. Uit het leven gegrepen.

  https://www.youtube.com/watch?v=EDyuTeW4Kps

  Little Chicken en KLM maken na Aviation Empire opnieuw een game samen. En zo ziet die eruit.

  Guns, Gore & Cannoli van Crazy Monkey Studios is bijna uit. Op 30 April is deze Vlaamse Maffia-Zombie-knaller te spelen.

  Bekijk een preview van Space Grunts, de nieuwe van Orange Pixel.

  En dan nog even dit:

  Drie Nederlandse developers aan het woord over die altijd lastige App Stores: 

  Uit Nu!

  Net op tijd voor pasen deze Bunny Rumble van Studio Bleep voor Android.

   

  Screen Shot 2015-03-31 at 11.14.11

  Net op tijd voor pasen deze Breakfast van Red Magnet Studios voor iOS.

  Screen Shot 2015-03-31 at 11.16.38

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img