More

  Control Weekly • Ruzie maken en de wereld verbeteren

  Event: Jammen voor betere wereld

  Games 4 deversityDit weekend vindt op het kantoor van Amnesty International aan de Keizersgracht in Amsterdam de tweede editie van de Games [4Diversity] Jam plaats. Tijdens dit evenement onderzoeken gameprofessionals samen met gamestudenten hoe verschillende etnische achtergronden kunnen dienen als inspiratie voor nieuwe games. Stichting Games [4Diversity] nodigt geïnteresseerden uit om 28 en 29 maart een kijkje te komen nemen. Het evenement begint op 28 maart om 9.00 uur en gaat non-stop door tot zondag 29 maart om 20.00 uur.

   

  Nieuws: Doktertje spelen

  Grendel Games verkoopt nu ook de speciale Laparoscopisch controller voor de Wii U game Underground. Het apparaat wordt ook gebruikt in ziekenhuizen als trainingstool en is de beste manier van spelen van de game. Het geeft geen garantie dat je een kijkoperatie ook daadwerkelijk succesvol kan uitvoeren, maar in een noodgeval (het is de zombie apocalyps en alle dokters zijn opgevreten en een patient moet nu echt af van de blindendarm) ben je dan wel de beste keuze. Pre-order voor 250 euro in de webshop.

  wii u controller

  Nieuws: Nominaties

  Nederlandse en semi-Nederlandse games genomineerd voor een Amaze Award, of eigenlijk één van deze vier: The Most Amazing Game Award, Human Human Machine Award, WTF! Award en Other Dimensions Award. De gebruikelijke Game Oven met Bounden, Cyborg Dating van Sander Veenhof en Rosa Frabsnap en Deep van Niki Smit en Owen Harris zitten erbij.

  Nieuws: Broedertwist

  Deze week uitgekomen: de 3DS puzzle game Pazuru, van Jay van Hutten –een variatie op zijn eigen Ichi thema. Voormalig Ichi-partner Stolen Couch vindt van niet: de studio claimt dat Van Hutten veel content die gezamenlijk is gemaakt, in de 3DS game heeft gestopt en stuurde gisteren een pittig persbericht de wereld in (inmiddels offline). Van Hutten laat op zijn beurt weten dat alles wel degelijk goed was afgesproken en verbaasd te zijn over de reactie van Stolen Couch.

  Trailers

  Convoy van Convoy Games heeft een releasedatum. Na anderhalf jaar development en een geslaagde Kickstarter (die 220% van het gevraagde doel opbracht) komt de game nu op 21 april uit op Steam.

  Sneaky Mammoth probeert het via Greenlight met Tic Toc Tower:

  Kijk hier naar 13 minuten gameplay van Swords & Soldiers II van Ronimo Games.

  Zing en grunt mee met de muziek uit Karmaflow, de game op de grote plaat boven dit artikel.

  En dan nog dit:

  • Zylom/GameHouse doet onderzoek naar sterke vrouwelijke personages in games en nummer 3 zal werkelijk niemand verbazen.
  • De concertserie The Legend of Zelda: Symphony of the Goddesses komt naar Nederland en België. Op 11 november in de Heineken Music Hall in Amsterdam en op 12 november inPalais 12 in Brussel.
  • De Dutch Games Association heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. Met onderstaand nieuwe logo, een ‘gloednieuw platform voor de gamesindustrie’ en de zelf geïnitieerde documentaire over de sector GamesNL is er genoeg om over te praten tijdens de volgende DGA dag. Woensdag 13 mei in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Mail om je op te geven.

  Screen Shot 2015-03-27 at 10.16.00

  Uit Nu!

  Tingly Games heeft er weer eentje: dit keer is het Atlantris.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img